A Barraquito speciális, rétegzett, forró ital, van benne természetesen kávé, habosított tej, édes sűrített tej, fahéj, citrom és vanília likőr.
Igazi Spanyol különlegesség.
Fehérbor, Cointreau, Zöldalma és Áfonya
Roppanós friss fehérbor, mellé zöld alma és kékáfonya. Igazi felüdülés egy hosszú nyári napon.
Cava, Cointreau, Liofilizált Eper és Málna
Habkönnyű buborékok,egy csodásan gyöngyöző cava, citrusok, fagyasztva szárított eper és málna. Kell ennél több?!
Vörösbor , Cointreau, Citrusok
Egy klasszikus spanyol vörös posztó egy leheletnyi keserű narancs likőrrel, citrus ágyon. Elengedhetetlen része a mediterrán életérzésnek.
Nyitásunk óta ezt a koktélt szerették a legjobban, így most visszahoztuk nektek, hogy újra
sütkérezzetek ebben a trópusian mediterrán csodában. Vodka, frissítő lime, húsos édes
mangó, vanília, málna crusta és természetesen egy kis Cava, hogy kellemes buborékokkal
zárjuk a kedvenc koktélos élményeket.
Kóstold meg és repülj el egy álomszerű világba, melyet Pap Márk Magyarország egyik legmeghatározóbb bartendere talált ki nektek itt az UnoMas-ban.
Ahogy a neve is jelenti, ez a koktél maga az álom, melyben a füstös, földes Mezcal, a krémes fehér csokoládé likőr, valamint a parfümbe illő Nerolis tonka bab keveredik az aromatikus, illatos kaffir lime levéllel és friss citrussal.
Elsőre nehéz is felfogni ennek az italnak a komplexitását és ínyencségét, így hát azt tanácsoljuk rendelj egyet.
Olmeca altos plata, Dos deus smoked vermut, Paprika likőr, Paradicsomlé
Ha a csípős ízek kedvelője vagy akkor ez a tequilás ital lesz a favoritod. Az első korty után csak annyit tudsz mondani: Uno mas por favor!!
Tedd még emlékezetesebbé kedvenc barátoddal az estét ezzel ananászos rum alapú páros
Negronival. Igazi mediterrán spanyol vermuttal egészítettünk ki jellegzetes diós és fügés
jegyei miatt. A jól megszokott campari édes keserűségét pedig fiatal kókusz vízzel lágyítottuk
nektek, hogy hosszantartó élményt biztosítsunk a melegebb nyári napokon is.
Mi lehet jobb egy igazi klasszikus Margaritánál? Egy tüzesebb, pikánsabb változat, melyet az édes vanília és zöldfűszeres mediterrán vermut tesz igazán unikális élménnyé.
Tökéletes Espresso Martini twist a Spanyol Pedro Ximénez édes, gyümölcsös jegyeivel,
a rózsa illatos floralitásával és egy kevés oliva juice sósságával.
Egy örök kedvenc. Ebbe a long drinkbe minden benne van ami kell egy délutáni siestához. Tequila, egy csepp agave és grapefruit szóda ami gondoskodik a lazításról egy hosszú nap után.
Kicsit kibillentve a komfortzónából most ez az ital spanyol gin alapot kapott. Moszkva után
szabadon, jöhet egy kis katalán lazaság és a Barcelona Mule. Gin raw, citrusok, angostura
bitter, gyömbérsör.
Tequila alapú shooter, pikáns paprika likőrrel, a friss lime és passion fruit trópusi
gyümölcsösségével, valamint cassia fahéj jellegzetes fűszerességével.
A legfinomabb alkoholmentes ananászos párlatból készül, friss Lime citrusosságával,
parfümös tonka bab és neroli virágosságával, valamint a szintén ananászos rooibos
mélységével tökéletesre hangolva.
Emilio Miró által 1914-ben alapított, és azóta a több generáción átívelő Miró család hagyatéka Spanyolország egyik legnagyobb vermut márkája, egyenesen a vermut hazájából, Reus-ból. A többszörösen díjazott, nemzetközi elismeréssel rendelkező vermutok a mai napig a család szigorúan őrzött, egyedi receptje alapján készülnek.
Mélybarna, vöröses színű vermut különböző mediterrán és alpesi aromás gyógynövények egyedülálló kombinációja, mint a rozmaring, a kakukkfű, a kardamom és az édeskömény. Ebben az italban gyönyörű egyensúlyt találunk a gyógynövényes, citrusos keserűség és az édesség között a meglehetősen hosszú és sima lecsengésben.
A Vermut szóda napjaink egyik legkeresettebb itala a spritzek kedvelői körében. A tömény ízérzetét a szóda lágyítja, buborékossága frissítőbbé, kellemesebbé teszi. Hosszabb beszélgetésekhez rémekül passzol.
A hosszabb italok kedvelőinek egy klasszikus long drink kategóriájú italt ajánlunk Miró vermutunkból, melyre napjainkban újra egyre nagyobb a kereslet. A tonic kininessége, kesernyés és savas ízvilága tökéletes egységet alkot az édes, botanikus vermutunkkal.
A vermut édességét a grapefruit kesernyés-savanykás ízével ötvözve, a házi tonkabab szirup vaníliásságával-dohányosságával kiegészítve egy rendkívül könnyen fogyasztható, nyári italt
kapunk. Házi szirupunkat rendkívül nagy odafigyeléssel készítjük, majd háromszor szűrjük a grapefruit lével egyetemben, amelytől egy tiszta, üledékmentes italt kapunk, frissességéhez
tisztasága is párosul.
A teljes mértékben búza-alapú vodka minden cseppje oszlopüstös lepárláson megy keresztül (ultra-wheat spirit – UWS). A párlatok egy részét aztán rézüstökön is lepárolják, köztük a 19. századi széntüzelésű pot still lepárlón is, így születik a Master Pot Still Batch-nek nevezett rész. Ezután az UWS-t valamint a Master Pot Still Batch párlatokat vízzel keverik össze, pihentetik, majd bonyolult szűrési eljárásoknak vetik alá. A végeredmény egy egészen sima, bársonyos, mégis friss-ropogós, hosszú lecsengésű vodka.
Eltérően más italoktól, a Beluga vodka egészen hagyományos eljárással készül, a maláta erjedése nem szintetikus anyagokkal, hanem a természetes erjedést elősegítő anyagok segítségével történik.Vizét Szibériából nyeri, egy páratlanul tiszta vidékről, amelynek 300 km-es körzetében nincs ipari létesítmény. Ezt az artézi vizet egy kvarchomokos és egy ezüst rétegen szűrik át, ettől nyeri az ital kivételes tisztaságát és természetes, egyedi ízét.Az elegáns üveget egy régi francia konyakház dizájnere tervezte. A címkén látható kézzel készült és rögzített halacska a természet tisztaságát jelképezi.Szokatlanul könnyű és harmonikus vodka, semmiféle kellemetlen égető ízzel és édes lecsengéssel.
A népszerű francia vodkagyártó különleges mangó ízesítésű terméke. Az ital készítésekor a legfinomabb francia Ugni Blanc szőlőt használják, egyenesen az idilli Gaillic régióból. A vodka ízesítéséhez édes trópusi mangót használnak. Illatában, ahogy a Ciroc termékeit megszokhattuk itt is nagyon friss a gyümölcsaroma, mangós, trópusi gyümölcsök, citrusos, kicsit savanykás jegyekkel. Ha figyelünk ízében felfedezhetjük a banánt a papayát és az almát. A vodka alkoholtartalma alig érezhető, inkább csak az ital lecsengésekor jön elő.
A készítés során a lepárló hagyományos előállítási módokat követ. A gabona rövid áztatását egy három napos pihentetés követi. Ezt követően kerül sor a mediterrán gyógynövények (pl: kakukkfű, rozmaring, koriander, fekete olajbogyó), a bergamott- és citromhéj hozzáadására. Egy ismételt áztatást követően sor kerül a négyszeres lepárlásra. Alicante-i forrásvíz hozzáadása után aktív szenes szűrést használnak a kívánt minőség és tisztaság eléréséhez.Eredményként egy tiszta, gyógynövényes hatású vodkát kóstolhatunk, mediterrán jegyekkel.
Sós és édes árnyalatainak egyensúlya rendkívül sokoldalúvá és összetetté teszi, egy kimondottan kifinomult és lágy ital, amely bármilyen alkalomhoz jó választás lehet. Különleges ajándék a vodkakedvelőknek.Illatában tiszta, közepes intenzitású, pékségre emlékeztető, tengeri, jódos és enyhe grapefruit típusú citrus jegyekkel.
Ez a prémium gin egy teljesen új kategóriát nyit meg a „pink gin”-ek világában. Ez az első, amelyet friss eperrel desztillálnak, és nem utólag influálják hozzá. A sevillai gyökerekhez híven mernek mások lenni, és ezt szeretnék az egész világnak megmutatni. Az eper és a boróka édes és vad aromájával ez a rózsaszínű gin kiváló belépőt kínál azok számára, akik nyitottak az új és izgalmas ízekre.Carmona-ban, Spanyolország Sevilla tartományában készül, amely az új világ felfedezésekor hamar az egyik legfontosabb árucsere-kikötővé vált a két kontinens között. Ezt a történelmi emléket idézi az ital elnevezése.
1830 óta készül négyszeres lepárlással és azonos recept alapján ez a \’London Dry Gin\’ típusú italkülönlegesség.Egy gazdag, sok-rétegű gin a boróka, koriander, angyalgyökér ízeivel. A három fő meghatározó növényen kívül a világ minden tájáról származó fűszerekkel ízesítik a Tanqueray-t, de a pontos receptet csupán a három lepárlómester ismeri az egész világon.
Harmonikus egyensúlyt alkot az ízletes, napsütötte, érett sevillai narancs édesen keserű íze és az eredeti Tanqueray recept alapján készült komplex gin.
Kellemes, finom illatú, egészen könnyed gin, piros gyümölcsös, barackos és sörbetre emlékeztető jegyekkel. Az Észak-spanyol Galícia tartományban készítik, többnyire helyi növényeket felhasználva.A Nordes gin szakít az eddigi hagyományos gyártási eljárásokkal, egészen lassú lepárlást alkalmaznak, amelynek alapja egy helyi (az Albarino) szőlőfajta. A Nordes gint 12-féle galíciai növénnyel ízesítik, köztük borsmentával, hibiszkusszal és citromfűvel.
A spanyol Modesta Soler lepárló több mint 130 éve működik, ez idő alatt elképesztő mennyiségű tapasztalatra és szaktudásra sikerült szert tennie a borókaszeszek létrehozásával kapcsolatban.5th ginmárkájuk négy egyedi London Dry típusú gint mutat be. Tematikusan a termékek a négy alapelem, azaz a föld, a víz, a tűz és a levegő elemei körül forognak. Azonos desztillációs technikájukkal, de különböző botanikumokkal történő influálásukkal remek lehetőséget kínálnak arra, hogy felfedezhessük az azonos stílusú, azonos gyártási technológiával készülő italokban rejlő aprónak tűnő, de ízben mégis meghatározó különbségeket
A Mare egy valódi mediterrán gin, tele friss, ropogós ízzel, vitalitással és fénnyel. A Barcelona mellett fekvő Vilanova városában készül, a hamisítatlan mediterrán érzést pedig a rozmaring, a kakukkfű, az oliva és a bazsalikom adja. Ezt egészíti ki a friss sevillai narancs és citrom gyümölcsös karaktere. Érdekesség, hogy a rézüst lepárló, amin a Mare gint desztillálják, egy olyan kápolnában működik, amely régen szerzetesek birtokában volt
Egy barcelonai vállalkozó házaspár ötletéből született meg ez az izgalmas keverék. Négy emberrel dolgoztak együtt, mind egytől egyig kiemelkedő a szakmájában – egy szakács, egy sommelier, egy parfümkészítő és egy mixer. Az alacsony hőfokú desztillációnak köszönhetően a citrom és egyéb citrusok, valamint a kardamom, a koriander, a babér és a kaffir citrom válnak dominánssá ízében, míg illatában a fűszerek érződnek leginkább. Vákuumdesztillációval biztosítják, hogy az ízek és aromák még jobban érezhetők legyenek.
A Brockmans Agave Cut egyedi és ínycsiklandozóan finom is. Egyesíti a Brockmans simaságát a mexikói agávé markáns ízével. A gin összeválogatott összetevői a piros bogyós gyümölcsökkel az élen, találkoznak az agavé növényes jegyeivel, valamint ezt meghintették a rózsaszín grapefruit trópusi frissességével. Illatában a boróka és asz agavé édessége találkozik először az orrunkban, majd a grapefruit pezsdítő aromája érezhető. Ízében a grapefruit dominál, amit a gyógynövények a gin és a tequila egészítenek ki.
Prior Barcelona Dry Gin – spanyol gin, amelyet a komplex és testes boráról ismert Priorat borvidéken desztillálnak és Barcelonában ízesítenek. Mediterrán stílus borókával, Katalónia déli részéről származó citrusokkal, fügével, priorati szőlővel, édesköménnyel, rozmaringgal és fenyővel.
Természetes kivonatokból és desztilátumok felhasználásával, kézművesen készítik. Citrusos, trópusi gyümölcsös és gyógynövényes aromák komplex keveréke, lédús ananász jellegzetes ízével. Fogyasztását tonikkal és ananász szeletekkel ajánljuk
Alkoholmentes párlat a boróka, málna és a hibiszkus ízeivel. Gyümölcsös, fűszeres
és aromatikus jegyeinek köszönhetően tökéletes választás akár egy alkohol mentes Gin &
Tonic-hoz is.
Az Aguere Rum minden palackjában megtalálhatja a Kanári-szigetek igazi ízét, ritmusát és energiáját. Fedezze fel az egyetlen prémium mézes rumot az autentikus Aguere Honey Rum Vintage termékkel.Élvezze a kiválasztott idős rum és a tiszta méz hihetetlen összeolvadását.
A La Maison Du Rhum Pineapple Discovery egy ízesített, rum alapú ital, mely stílus nagy közkedveltségre tett szert az elmúlt évek alatt. A francia La Maison du Rhum ezen tétele panama-i melaszból készült rum alapú, melyet oszlopos lepárlóban desztilláltak. Az ital pontos receptje ugyan titkos, annyit azonban tudhatunk, hogy ananász és gyógynövények alkotják. Lehengerlően ananászos illattal nyit, kis szellőztetéssel előbújnak a finoman pikáns fűszerek. Ízében a friss gyümölcs és a karamellizált ananász keveredik a fahéjjal és a szegfűszeggel.
A 19. század második felében egy bizonyos Senior Don Andres Brugal Montaner nevű úriember Kubából egy gyönyörű tengerparti városba, a dominikai Puerto Plataba helyezte át székhelyét. A rumlepárlás titkait, a szakismeretet és a tapasztalatot még Kubában szerezte meg, saját cégét viszont már a Dominikai Köztársaságban indította el, amely egyúttal egy hosszú családi tradíció kezdetét is jelentette. Az ital alapanyaga a cukornádmelasz, legalább 12 éves érlelési folyamat eredménye a karakteres íz (először ex-bourbon, majd ex-sherry hordókban). A Brugal 1888 a komplexitását az egyedi, kettős érlelési folyamatnak köszönheti. Az amerikai ex-bourbon hordóban töltött időnek köszönheti az ital jellegzetes édességét, illetve vaníliás és karamellás jegyeit. A tökéletes összhangot pedig, a spanyol ex-sherry tölgy hordókban töltött éveknek köszönheti az ital, amely szárazságát, citrusok és piros gyümölcsök kellemes harmóniáját teremti meg
A lenyűgöző szépségű Terepaima Nemzeti Park kellős közepén terül el az Unidas lepárló, amely a legváltozatosabb rumféléket gyártja Latin-Amerikában. Emellett azon ritka üzemek közé tartozik a világon, amelyek képesek a rum mellett még gint, whiskyt, vodkát, brandyt és számtalan likőrt is előállítani – nem is akármilyen minőségben.A Diplomatico Reserva Exclusiva kiadást háromféle lepárlási technikával készült párlatokból keverték ki, ráadásul cukornádmézből lepárolva, amelynek következtében gazdagabb és édesebb, mint a Mantuano. A 12 éves rumokat is tartalmazó ital amellett, hogy rendelkezik a márka jellegzetes édes-gyümölcsös jegyeivel, igen koncentrált és intenzív karakterrel bír.Elképesztően csábító, érzéki és érzékeny rum. Mély, eleven, dúsgazdag ízekkel rendelkezik.
Az Equiano egy többszörösen díjnyertes prémium érlelésű rum, amely a világ első afrikai és karibi rum keveréke. A palackban megbúvó rum két különböző kontinens lepárlóüzemének együttműködésének köszönhetően valami teljesen újat hoz létre. Az Equiano 100%- ban természetes, mentes minden hozzáadott fűszertől, adalékanyagtól, valamint hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Gazadag és mély íze a fehér tölgyfából készült ex-bourbon és ex-cognac hordókból származik. Nevét Olaudah Equino szabadságharcosról kapta, aki rum eladásával szabadította fel magát. Illatában aszalt gyümölcsök, karamella. Az Equiano hozzáadott cukor és fűszerek nélkül készül ennek ellenére ízében érezni az édességet, tölgyfát, ánizst, borsot és keserű narancshéjat.
Fülöp-szigeteki rum, amely Papa Isio előtt tiszteleg. Papa Isio Negros szigetének karizmatikus és nagy hatású vezetője volt, fontos szerepe volt az ország függetlenségének kivívásában, az 1890-es években. Alakja körül kialakult legendák inspirálták a Don Papa Rum figuráját is.Negros, a Fülöp-szigetek negyedik legnagyobb szigete, a klímának és a vulkanikus talajnak köszönhetően kiváló adottságokkal rendelkezik a cukornádtermesztéshez – az itteni fajtákból egészen magas cukortartalmú, édes melasz készíthető. Az erjesztés után oszlopüstökben desztillálnak, majd használt bourbon hordókba töltik át a friss, 65% alkoholtartalmú párlatot. A Kanlaon-hegy lábánál történő intenzív érés során évről évre kb. 8%-nyi párolog, ez tehát az Angyalok jussa. 7 év érés után palackozás előtt lehűtik és szénrétegen átszűrik annak érdekében, hogy minél simább legyen.
Illatában szárított vanília, ízében először kakaó és vanília aromák jelennek meg, utána követik az egzotikus gyümölcsök, a kompót és a meggy is lecsengésében.Bourbon és kávé likőrös hordókban volt érlelve.
Az úgy történt, hogy az alapító Thomas E. Bulleit, Jr, beteljesítve gyerekkori álmát, egy réges-régi recept alapján újra alkotta a Bulleit Bourbon whiskey-t, amelyet még az ükapja készített 1830 és 1860 között. Tom sikeres ügyvédi pályát hagyott hátra, annak érdekében, hogy 1987-ben valami újat, ismeretlent és kockázatosat próbáljon ki. A bátor vállalkozás ezúttal meghozta gyümölcsét, hiszen a Bulleit egy többszörösen díjazott, széles körben elismert, kézműves bourbon whiskey-vé nőtte ki magát az évek alatt.
A korábban Founder’s Reserve néven ismerhettük meg a The Harvest Whisky-t, amely a Single Malt 70% és a Single Pot Still 30% ír whisky egyedülálló házassága. Háromszoros lepárlással, amerikai tölgyfából készült Bourbon hordókban érlelve, és kizárólag ír árpából készült cefréből. 40 %-os alkoholtartalommal palackozva. Az ír whiskyk szerelmesinek kötelező tétele. Illatában barackos édesség és enyhén fűszeres vanília. Ízében gyümölcsök és a vanília uralkodnak, egy kevés fahéjat is érzhetünk.
A Glenmorangie Lasanta egy elegáns, testes single malt whisky, amelyet a borbon tölgyfahordós érlelés után a spanyol Oloroso sherry tárolására szolgáló hordóban érlelnek, összesen legalább 12 évig. A Glenmorangie Lasanta zamatos, könnyed ízösszetétele és csábító, édes aromája kedveltté teszi a márkát a luxust kedvelő rövidital fogyasztók körében is.
Skóciából, a whisky lepárló üzemek földjéről. A Nomad, a Skót Felföldben, a legjobb maláta és gabonafélék között születik, és egy napsütésben gazdag helyen, a spanyolországi Jerezben érlelődik tovább. Ez a Nomád útja, mely különlegessé teszi, megtartja a skót szellemet és tovább tökéletesíti karaterét, a forró Spanyoloroszágban.A whisky keveréke 5-8 évig készül exBourbon hordóban érlelve Skócia egyes területein, majd 3 éves korától Jerezben érlődik tovább 12 hónapig.
Nagyon különleges aromájú, malátafüzérekkel, fa- és sherry-tippekkel rendelkezik. Egy nagyon elegáns whisky mély utóízzel.
A Leading 10 years peated single malt whisky egy bizonyíték arra, hogy a hagyományok tisztelete és a bevált metódusok használata meghozzák az eredményt. A lepárlót 1798-ban alapították Mull szigetén Skóciában, itt hagyományosan kétféle single malt whisky készül a gyümölcsös tiszta Tobermory és a robusztusabb füstösebb Ledaig. A híres Lochan vizéből és malátázott árpából készült párlat tíz teljes évet pihent tölgyfahordóban. Illatában a tőzeges és füstös hatások mellett a dió és fenyőolaj, aszaltgyümölcsök és enyhe jódos jegyek érezhetők. Ízében fűszeresség, de jelentős mennyiségű füst, égetett tölgy, fekete bors, tőzeg jelenik meg.
Az Olmeca lepárló az Altos-sorozattal még inkább a minőség felé nyitott. Az Altos Plata szuper-prémium tequila, amelynek neve arra utal, hogy a gyártás során a Los Altos vidékről származó, kiváló minőségű agavét használják fel. Az Altos Plata tequila kizárólag kék agavéból készül. Ízvilága rendkívül komplex: gazdag, zamatos, büszke tequila, amelyet csak ajánlani lehet. Jó tudni, hogy érlelés nélkül palackozzák.
A folklór szerint Szent Kozma és ikertestvére Damján csodákat tettek és legyőzték a halált is. Sokak az orvosok védőszentjeként is tisztelik. Róla kapta ez a Santiago Matalánban készülő mezcal is a nevét. Alapanyaga 100% Espadín agavé. Érlelés nélkül palackozzák.
A tequlia egyesek szerint a legegészségesebb desztillátumok egyike, mivel a lepárolt agave magas rostszinttel rendelkezik, így nem emel sokat az inzulinszinten.
A Vivir kifejezés spanyolul „életet” jelent. Ez az energikus pezsgés, jellemzi napjaink egyik legizgalmasabb italát a Vivir család tagját. Illatában frissen főzött espresso kávé, égetett cukor és frissen vágott cukornád. Ízében egy tökéletes reggeli kávé, enyhe cukros édesség és laza karamellás jegyek jelennek meg.
Korábban „El Tequila Privado”-ként ismert italt egy helyi, kézműves és szeszfőzéssel foglalkozó család készíti Amatitán városában, saját családi receptje alapján. Több, a helyiek múltját meghatározó esemény kapott szerepet az üvegen és címkén: 1. évjárat, ami a város alapításának évét jelöli, 2. jeruzsálemi kereszt, ami Jalesco címerének tetején is felfedezhető, 3. a Código név, mely a „Los Códigos”-ról kapta nevét, és a gyarmatosítás előtti, régi hagyományokat hordozta. A lepárlások során felhasznált vizet édesvizű medencékből és vulkáni hegységről szűrt esővízből nyerik, az átlagnál 3-szor több mennyiségű kék agavét használnak, melynek köszönhetően jobb minőségű és édesebb párlat keletkezik. Mesterséges adalékok nélkül, az agavékat rozsdamentes acélkemencében főzik, a bioélesztőt egy kis családi pékségből szerzik, és 2x desztillálják az általuk épített lepárlóban. A Blanco egy földes, ásványos karakterű ital, mely remek egyensúlyt mutat a citrusos édességgel. Legtöbb italukhoz a legkiválóbb Napa-völgyi boroshordókat használják, amik fehértölgyfából készültek.
Ez bizony egy érett erős, nagyon aromás mezcal. Agávés, eukaliptuszos, gyümölcsös, almás jegyek jellemzik, benne van Mexikó csípőssége és tüze is. Illatában friss menta, enyhe füst, ízében édes agavé, trópusi gyümölcsök. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 14-18 Celsius fok között.
David Ravandi tequila brandje, az 123 (Un-Dos-Tres) ismét előrukkolt egy felejthetetlenül finom organikus blanco tequilával, amely egyedülálló módon 90 pontos értékelést kapott. A bázist a 100%-ban a Blue Weber agávé jelenti, egyenesen a Tequila-völgyből. A párlat kifinomultságát az adja, hogy akár 60 napig is rozsdamentes acélban pihentetik, majd 30 napig érlelik fahordóban, így jut benne tökélyre az ízek teljessége. Valamennyi palack 100%-ban újrahasznosított üvegből készül, a címkéket pedig 100%-ban újrahasznosított papírra nyomják. A 360 fokos zöld szemlélet jegyében a nyomtatáshoz is szójafestéket használnak a mexikói tequila fellegvárában!
Nem az számít honnan jöttél, hanem hogy most hol vagy.”
Ez a mezcal maga a tökéletesség, ugyanis a készítők egyszerre törekedtek arra, hogy egy kifinomult és nagyon komplex párlatot hozzanak létre, valamint azoknak is kedvezzenek, akik valami ritkább ínyencségre vágynak.
A Mezcal Local egy Pechuga de Magueys – azaz csak az agavé szívét és gyümölcsét párolják le, a növény húsát nem. Leonel Hernández (Don Gil), egy harmadik generációs maestro mezcalero készíti ezeket a különlegességeket San Pable Villa de Mitla-ban. A Mezcal Local 100 agavé Espadinból készül, amiket 10 év után szüretelnek le. Ezután az agavékat a föld alatt 3 napig sütik, majd egyiptomi malomkerékkel összezúzzák, és fa hordókban érlelik 10 napig.
A Don Julio tequilát teljes mértékben a Jalisco-felföldön termett kék agavé növényből készítik. A 7-10 éves növényeket szüretelés után kemencékben sütik, erjesztik, majd lepárolják. A Reposadot ezek után amerikai fehér tölgyből készült hordóba teszik és 8 hónapig érlelik. Ezáltal egy érett, elegáns és csábító, világszínvonalú tequila születik. Színét az arany-ámbra árnyalatok határozzák meg, lecsengése gazdag ls sima.
Az „Uno Dos Tres” egy bravúros bio tequila márka. Alapanyaga a Tequila-völgyből származó minőségi agavé, az édes zamatot adó piñasokat közel két napig főzték tradicionális kőkemencékben. A Dos egy remekbeszabott tequila, összesen hat hónapig érlelődött fehér tölgyfahordóban, hogy kiteljesedjenek benne a tartalmas tequilás zamatok. A Tequila 123 Dos Organic Reposado 100%-ban Bkue Weber agávéból desztillálták, és ex-Bourbon hordóban érlelték (erre a folyamatra utal a neve, a „reposado” is).
6 hónapon át Napa-völgyi francia tölgyfahordókban érlelték, melyekben korábban vörösbort tároltak. A felhasznált hordókat kézzel égették ki az Amatitanban lévő privát lepárlóban. Kóstoláskor könnyed, édes agávés jegyek jellemzik, komplex vaníliás, karamellás aromákkal kiegészülve, a háttérben lágy, kakaóporra emlékeztető karakterrel.
Egy sokat ígérő reggelen három kakas rikoltással köszöntötte a hajnal első sugarait a haciendán. Innen jött a Tequila 123 elnevezése. Az organikus tequila, David Ravandi fenséges vívmánya, 18 hónapon ét érlelődik fehér tölgyfahordóban. A Tequila Lowland, vagyis a Tequila Valley a pompás párlatok Mekkája, így mindenképp érdemes megkóstolni az itt készülő különlegességet a Tequila 123 Tres Organic Anejót! A temperamentumos tequila 100%-ban Blue Weber agávéból készült, és legalább egy évig érlelődik fehér tölgyfahordóban, hogy metaszintre emelje a korábban megszokott tequilaélményeinket. A kakas régóta a férfiasság és az erő szimbóluma a mexikói folklórban, és ugyanezt az acélos energiát testesíti meg a Tequila 123 Tres Organic Anejo. Ez a remek ital egy biolepárlóban, Amatitanban készül, ahol gondoskodnak a kristálytiszta desztillátum létrejöttéről.
A Casamigos vállalkozás George Clooney színész tulajdonában van. Bár maga a márka új, de a színész sok helyen nyilatkozta már, hogy a gyártáshoz igazán régi és hozzáértő szakembereket gyűjtött össze. Az anejo változat a gyártó által preferált módon, lassan és sokkal hosszabb pörkölés után lepárolva kerül a hordókba. Az amerikai tölgyfahordókban ezután 14 hónapig érik. Az eredmény egy markáns ízvilágú, de mégsem karcos, sőt, inkább lágyabb, kifinomultabb, a megszokottnál kicsit édesebb tequila.
Az Añejo Cristalino kifejezésünk a blanco bázissal kezdődik, amelyet francia tölgyfa fehérboros hordókban érlelnek 12 hónapig, nem pedig hagyományos amerikai bourbon hordókban. A now-añejo tequilát faszénszűréssel finoman finomítják, eltávolítva a szennyeződéseket, miközben megőrzik a gazdag hordójegyeket, tökéletesen sima Añejo Cristalino hozva létre.
Ez, a sokak által a „Legjobb Blanco Tequila” -ként számon tartott premium ital egy 100%-ban tiszta kék agavéból előállított csoda, egyenesen Mexikó San Miguel de Allende tartományából. A titok abban rejlik, hogy az agavé valódi esszenciáját egy olyan innovatív eljárással hozzák elő, mely az ital tisztaságára összpontosít, ezzel is előcsalogatva a ropogós, de ugyanakkor lágy ízeket.
Ízében az enyhe, édes mangó, és kókusz aromák mérsékelt fanyarsággal párosulnak, melyet a grapefruit és a zöldalma jegyeinek köszönhet, némi herbalitással kiegészülve. Az elegáns lecsengést a vanília és a mandula jegyeknek köszönhetjük.
Az Adiccion Tequila Reposado egy prémium tequila, amelyet 100%-ban kék agavéból készítenek Mexikóban, a Jalisco régióban. A "reposado" megjelölés arra utal, hogy a tequila érlelt, ami azt jelenti, hogy legalább két hónapot töltött tölgyfahordókban, de ez az időszak nem haladja meg az egy évet. Az érlelési folyamat során a tequila ízei gazdagabbá és simábbá válnak, míg a tölgyfahordók finom fás és vaníliás aromákat adnak hozzá.
Az Adiccion Reposado kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a lágy és harmonikus ízvilág, amelyben az agavé természetes édessége és a tölgyfahordók által hozzáadott fűszeres jegyek tökéletes egyensúlyba kerülnek. Illatában gyümölcsös és fás tónusok, valamint egy leheletnyi fűszeresség is fellelhető.
FunFact:
A kerámia palackokat teljesen természetes anyagokból készítik, helyi kitermelő kézművesek kézi festéssel így minden palack teljesen egyedi. A kerámia palack teljesen természetes és környezetbarát. Büszkék arra, hogy olyan beszállítókkal működnek együtt, akik osztják elkötelezettségüket a fenntarthatóság és a zöldebb jövő iránt. Annak érdekében, hogy termelésüket 100%-ban helyi szinten tartsák, és 100%-ban környezettudatosak, az Adiccion úgy döntött, hogy palackját közvetlenül Mexikóban gyártja. Az Adiccion tequila palackot egy México City melletti családi műhelyben készítik.
A Clase Azul tequila csak 100% -ban organikus Tequilana Weber Blue agave fajták felhasználásával készül.A betakarítás után az agavákat régimódi tégla kemencékben főzik 72 órán át. Miután megfőtt, az agave darabokat összetörik, hogy kivonják a gyümölcslevet, majd összekeverik egy speciális, saját élesztővel. Az erjedési folyamat után az alkoholt kétszer desztillálják, gondosan figyelve a legjobb minőségű szesz biztosítására. Mindez a folyamat vagy Los Altoban, vagy a felvidék egyik legmagasabb pontján – a Jalisco régióbeli Jesus Maria városában – zajlik.A mexikói kisvárosban, Santa Maria Canchesdában több mint 100 kézműves mester szenteli idejét az egyes palackok egyesével történő elkészítésére. A kézzel készített és kézzel festett Clase Azul minden egyes üvege egyedi műalkotás.
Az aranynak van egy sajátos, naplementében megjelenő árnyalata. Amikor az alkonyat előtti utolsó pillanatban a sötétség átöleli a fényt. Ez a mesés mozzanat ihlette a Clase Azul Tequila Goldját. A párlatot ráadás gyanánt egy csillogó üveg dekanterben prezentálta a brand: az arany fénye összeolvad a palackon az éjszakai sötétséget képviselő kerámialappal. Már a palack láttán érezhetjük, amint a sötétség randevút ad a fénynek, és részesei lehetünk a nagy átalakulásnak. Ez egy páratlanul finom joven tequila. Egy bámulatos blend, amelyben istenien keveredik a Clase Azul Tequila Plata egy különleges francia tölgyfahordóban érlelt Reposado tequilával, és egy amerikai whisky hordóban érlelt, sherry hordóban befejezett Extra Añejóval. A párlat puha borostyán színben, arany csillogással ragyog. A Clase Azul Gold remekül illik a tenger gyümölcseihez és a magasabb zsírtartalmú halakhoz (tonhalhoz, lazachoz és poliphoz, illetve homárhoz, garnélarákhoz, kagylókhoz), vajjal és citrommal főzve. Ráadásul istenien harmonizál a brie sajtos tapashoz, illetve harmonizálnak az aromái a fehér csokoládéval, lekvárral vagy citrusfagylalttal. Már az ital dekantere is felkelti a figyelmet: csillogó üvegét egy fekete kerámia lappal illesztették össze. Ez egy olyan komplex technológia, amit a készítőknek 6 hosszú évbe telt kifejleszteni.
Az Aperol keserű- és édes narancs, keserűgyökér, rebarbara és számos egyéb növény felhasználásával készülő olasz aperitif, amelyet 1919 óta gyártanak és számos koktél nélkülözhetetlen alapanyaga
Az Averna Amaro Siciliano egy népszerű olasz keserű likőr, amely még mindig a természetes összetevők eredeti 1868-as receptjéből készül. A gyógynövényeket, a gyökereket és a citrusféléket kétszer hosszabb ideig érlelik. A növényi keverékben szerepel a gránátalma és a keserű citromok illóolajai is.
1845-ben, Milánóban alapította meg Bernardino Branca az italgyártó cégét. Ettől kezdve indult meg a neves gyógynövénykeserű, a Fernet Branca gyártása. A Fernet Branca huszonhét gyógynövény ízét tartalmazza, ezeket alkoholba keverve tölgyfahordóban érlelik az italt több mint egy éven keresztül. Egyre kedveltebb az ital mentakivonattal ízesített változata, a Brancamenta is.
Az Osborne Pedro Ximenez egy csodálatosan édes, telt bor a dél-spanyolországi Jerez tartományból. Pedro Ximenez szőlőből készül, amelyet a szüret után napon szárítanak, az erjesztés során borpárlattal erősítik, majd átlagosan 6 évig érlelik tölgyfahordóban. Önállóan, étkezések előtt vagy desszertekhez, kéksajtokhoz is kiváló.
Már a címkéje figyelmet ébreszt: egy struccal hajtott fogatot láthatunk rajta, amin a zsoké ostorral ösztönzi mozgásra a madarat. A strucchajcsár nem már, mint minden idők legjobb zsokéja ó, az ír származású Shanky. Shanky egy igazi korszakalkotó figura volt, és könnyűszerrel felrúgta a trendeket. Történt ugyanis, hogy amikor éppen nem volt kedve lóra pattanni, akkor egy merész húzással strucc vontatta fogattal térsz vissza a versenypályára. A róla elnevezett ír whiskylikőr éppolyan parádésra sikeredett, mint az italt ihlető figura. A fekete krémes ír likör és a blended whisky fúziója felejthetetlen élményt ígér. Illatában krémes, tejkaramellás, vajas és fűszeres. Ízében vaníliás karamella az ír whisky finomságával.
Az Osborne Veterano egy érlelt, különleges andalúz szőlőpárlat a spanyol Jerez régióból, melyet 1772 óta hagyományos módszerekkel készítenek. Kellemesen gyümölcsös, de száraz ízhatású, kellemes tölgyes, vaníliás és sherrys jegyekkel. Olyan amerikai tölgyfahordókban érlelik, melyekben előtte a híres Pedro Ximenez desszertbort tárolták, ettől kapja meghatározó, sherrys jellemzőit.
A Tia Maria krémes kávélikőr vagy másképpen kávés krémlikőr alapvetően cukornád alapú alkoholból és jamaica-i kávéból készül vanília, cukor és más természetes ízesítő anyagok hozzáadásával. Az összetevők és az előállítás módja miatt a Tia Maria egy igen lágy, jellegzetes ízű, bár magasabb alkoholtartalmú, egyedülálló kávé ízű krémlikőr
A világ talán legnépszerűbb narancslikőrje, a Cointreau különleges ízvilágát a zöldes-bronz bigarade keserűnarancs héjának áztatása, és a normál narancshéj szárítása, majd lepárlása és fűszerezése adja. A további összetevők, mint az alkohol, cukor és a víz az italnak krémes kerekséget és erőt kölcsönöznek.
A Fot-Li Reus-ból, a spanyol vermutok „fővárosából” érkezett, rögtön két változatban. Toni Omedes Alegre családja az 1910-es évek óta foglalkozik párlatokkal, borokkal és gyógynövényekkel, így a többgenerációs tudás adott volt. Az alapborhoz kizárólag garnatxa blanca fajtát szüretelnek Tarragona feltörekvő borvidékéről, Montsant-ból és Penedés-ből, majd az érlelés használt tölgyfahordókban zajlik. A kulcs és az egyedi karakter azokon a gyógynövényeken múlik, amiket három héten át áztatnak a borban. A Fot-Li Rojo-nál 19-féle gyógynövényt használnak, közülük a legfontosabbak az ánizs, kardamom, babér, oregano, zsálya és a narancshéj. Egy szelet narancs mellett jégre öntve legalább annyira jó, mint koktélok alapjaként.
Frissítő karakterű, mediterrán stílusú vermut, mely alapjául muskotály szolgál 38 féle gyógynövénnyel, valamint fűszerrel kiegészítve, melyek közül a legérezhetőbb a kakukkfű, a zsálya, a kamilla és a vanília. Illatát muskotályra, bodzára valamint mediterrán növényekre jellemző aromák dominálják, egy csipetnyi szegfűszeg és szerecsendió kíséretében. Belekortyolva felerősödnek a kakukkfüves, majorannás jegyek, ropogós savak, kellemes kesernyés ízvilág és hosszú lecsengés kíséretében.
Selymes textúrájú, jól strukturált, mediterrán aromakarakterű vermut Barcelonából. Vaníliás,kókuszos jegyek, mazsolával, fügével, dióval, szegfűszeggel kiegészülve melyek összhatása miatt egy igazán egyedi izvilágú vermuttal találkozhatunk, ami gyorsan belopja magát az emberek szívébe és poharába egyaránt.
Islay és amerikai bourbon whiskey által inspirált vermut, mely a skót lepárlási hagyományokat követve készül, füstön szárított gyógynövények és tőzeg felhasználásával. Érlelése új, extra pörkölésű, 200 literes amerikai tölgyfa hordókban megy végbe, mely segít a tökéletes egyensúly kialakításában.
Intenzív illatában karamell és füstös jegyek mutatkoznak meg, melyeket komplex, medvecukros, fahéjas, kandírozott körtés hosszú korty követ.
A BCN Vermut egy új, innovatív erősített bor Katalóniából. Az elkészítéséhez prémium minőségű öreg tőkés Garnacha, valamint Carinena fajtájú szőlő terméséből készült bort használtak. Ezt az alapbort olyan friss, gondosan válogatott mediterrán növényekkel áztatják, mint például a fahéj, a szegfűszeg, a vanília, a rozmaring, a kakukkfű, a borókabogyó és a babér. A 3-9 hétig tartó maceráció során napi kóstolók alapján határozzák meg, azt hogy mikor éri el az ital íze a megfelelő érettséget.A külön desztillált Grenache és Carignan törköly alappárlatot 3-6 hétig narancshéjjal, bergamottal és bodzavirággal áztatják, melyet egy lepárlás követ, aminek köszönhetően megmarad a növények friss, üde profilja. A házasítás után a bort ízesített párlattal erősítik, enyhén karamellizált cukorral édesítik.Illata friss, narancshéjra, zamatos fűszernövényekre jellemző jegyeket hordoz, mely kiegészül madagaszkári vaníliával. Íze testes, rugalmas, melyet határozott savkarakter és keserűség egészít ki.
D.O.P CARIÑENA, Spanyolország északkeleti része. 600- 800 m közötti tengerszint feletti magasság, kontinentális mediterrán éghajlat, kevés csapadék, kevesebb, mint 400 mm évente, melynek jellemzője a hideg és száraz szél ún. Cierzo. Sziklás és szegényes talaj.
Hagyományos borkészítés. Must ülepítést követően, az erjesztés 16ºC-on hőmérséklet-
szabályozás mellett 15 napig történik, friss és gyümölcsös alapbort eredményezve.
A bor 3 hónapig érlelődik seprőjén.
Az érlelés után az alapbort Charmat-Martinotti-nek módszerrel pezsgősítik. Ennél a módszernél a másodlagos erjesztés nyomás alatti rozsdamentes acél tartályokban szabályozott hőmérsékleten történik, finomszerkezetű buborékok elérése és gyümölcsösség megőrzése érdekében.
Ez a bor halványsárga színt mutat zöldes reflexekkel, amelyek élénk pezsgéssel jelzik
fiatalságát. Illatában kifejezetten őszinte és friss aromák vannak, főként fehér gyümölcsök (zöld alma, csonthéjas és trópusi gyümölcs). Ízében telt, intenzív, frissítő és gyümölcsös.
Szőlőfajta: Xarello, Macabeu, Parellada, Monastrell
Pincészet: Raventos
Illat és ízjegyek: gyengéd vörös virágok illata , lágy piros gyümölcsök íze
Borvidék: Conca Del Riu Anoia
Biodinamikus szőlőművelésből származó cava, mely bio szőlőből készül, a csillagászati naptár szerint.
Az alapító, Josep Raventos Fatjó volt az első borász, aki Champagne eljárással készített pezsgőt Spanyolországban 1872-ben.
A Raventos-dinasztia mögött több mint 5 évszázadnyi borművelés áll. A Barbera, Plana és Viader parcellák szőlője mélyre nyúló, agyagos talajú földben érzi jól magát, a rajtuk termő szőlőből friss és elegáns cava készül. A Monastrell dűlőn nevelt tőkék a De Nit Roséhoz adják a csodás, egyedi ízvilággal rendelkező szőlőt.
„Szín után kutattam, amikor a Monestrell-re találtam a Serral domb nyugati részén, amely összetettséget nyújt a frissesség elvesztése nélkül” – Pepe Raventos
Funfact:
Több mint 5 évszázados borkészítési hagyomány a Raventos család kezében.A Barbera, Plana és Viader parcellák biodinamikus szőlője mélyre nyúló agyagos talajú, amely frissességet és eleganciát nyújt számunkra. A Monastrell dűlő a Serral dombon található teraszokon található, egyediségével határozza meg a De Nit Rosé stílusát
Szőlőfajta: Parellada, Macabeu, Xarello
Pincészet: Juvé y Camps
Illat és ízjegyek: citrus , alma , körte , banán , édeskömény ,pirítós
Borvidék: Sant sadurní D’Anoia
A Juvé y Camps Reserva de la Familia tétele annak idején kizárólag a Juvé családnak és közeli barátaiknak készült. Mára a Juvé & Camps legikonikusabb bora a világ legkelendőbb Gran Reserva cavája, amely a világ valamennyi díjnyertes éttermében megtalálható.
Szőlőfajta: Macabeu, Xarello, Parellada, Chardonnay
Pincészet: Juve Y Champs
Illat és ízjegyek: fehér virágok ,aszalt gyümölcs, citromhéj, fanyar cukorka és gyógyfűszerek
Borvidék: Sant Sadurni D’Anoia
42 hónapig érlelődik a seprőjén, ezért csak kivételes évjáratokban készül, és 1972-es első évjárata óta emblematikus cavának tartják, többek között azért, mert a cég legjobb szőlőültetvényeiből válogatott szőlőből készült.
6 szintes a pincészet, 1921-ben építették.
Szőlőfajta: Xarel·lo és Bastard Negre
Pincészet: Raventós i Blanc
Illat és Ízjegyek: barack, körte, alma
Borvidék: Penedes
A Mas del Serral pezsgő, amely a Xarel·lo és a Bastard Negre szőlőfajtákból készült, amelyeket 1954 óta ültetnek a Clos del Serral parcellán, a Raventós i Blanc birtokon belül. A terület, amelyet Pepe Raventós, az ezen a birtokon dolgozó borászok 21. generációja már 2005-ben kivételesnek ismert el.
A Clos del Serral kétségkívül a családi birtok legemblematikusabb dűlője. Egyedülálló mikroklímával rendelkezik, északi/északnyugati tájolása, enyhe lejtése és annak köszönhetően, hogy a Serral erdő védi. Talaja meszes, nagy mennyiségű tengeri kövülettel.
Biodinamikus szőlőtermesztéssel dolgoztak, és csak Breton lovaink segítségével, gépek nélkül.
2005 -ben Pepe Raventós úgy döntött, hogy ez lesz az ideális élőhely egy kivételes pezsgő, a Mas del Serral-hoz.
Pepe szavai szerint „ez a bor, amiről mindig is álmodtam, a Silex 2004 -es évjárata óta, Didier Dagueneau -val; a legásványosabb pezsgő”.
Mas del Serral egy útvonal, egyetlen célállomással: az eredettel. Van -e olyan hely, ahol a múlt és a jövő találkozik: valami maradandót kínál a jövőben, de dolgozik a múlt módszerein is.
Szőlőfajta: Verdejo
Pincészet: Bodegas Hermanos del Villar
Illat és Ízjegyek: Alma, körte, barack valamit tropusi gyümölcsös jegyek
Borvidék: Rueda
A Barco de Cornetta pincészet 2007-ben kezdett el szőlőt telepíteni, ezt követően 2010-ben megszületett a legelső, organikus boruk. Pincészetük 750 méteres, tengerszint feletti magasságon, La Seca településen található. Beatrice a főborász és édesanyja 2008-ban telepítették a legelső Verdejo szőlőfajtát. Rendkívül változatos talajjal rendelkeznek. Üledékes, agyagos, mészköves, ami miatt élénkek a savak és az
ásványosság is megjelenik.
Szőlőfajta: Sauvignon blanc
Pincészet: Casa Rojo
Illat és ízjegyek: zöld alma, grapefruit és őszibarack frissessége
Borvidék: DO Rueda
Funfact:
A La Gabacha a Casa Rojo által termelt fehérbor, amely 100% Sauvignon blanc és a Rueda eredetmegjelölésből származik. 20 és 30 év közötti sauvignon blanc fajtájú szőlőültetvények
Valdestillasban, Valladolidban, 750 méteres tengerszint feletti magasságban, gépi szüreteléssel és éjszakai szürettel.
Szőlőfajta: Albarino
Pincészet: Martin Códax
Illat és ízjegyek: Citrusos, körtés, enyhén virágos aromák
Borvidék: Rias Baixas
Funfact:
Az érlelő helységben zenét szoktak játszani, mert úgy vélik a rezgések,
hatással vannak a borra.
300 család egyesítette a területeit, így dolgoznak együtt szövetkezeti rendszerben.
Szőlőfajat: Viura, , Garnacha Blanca , Malvazia
Pincészet: Muga
Illat és ízjegyek: fehér virág, barack ,grapefruit, citrom, körte, alma és banán aromáival.
Borvidék: Rioja
“Muga az egyetlen borászat Spanyolországban, ahol saját mesterkádár keze alatt 3 hordókészítő dolgozik teljes munkaidőben.”
Muga Blanco szüretelése 200kg-os rekeszekben történik és azonnal hűtött kocsikban szállítják a borászatba feldolgozásra. Egy rövid héjontartás és préselés után, új enyhén pörkölt Nevers-i tölgyfahordókban erjesztik. Az alkoholos erjedés után még 3 hónapot tölt a hordóban sperőn, hetente kétszer felkeverve, hogy a finomsperő szuszpenzióban maradjon a borral annak érdekében, hogy megóvja az oxidációtól és harmoniát hozzon.
Szőlőfajta: Godello
Pincészet: Paco & Lola
Illat és Ízjegyek: Lime és citrom, barack alma körte valamint krémes élesztős jegyek
Borvidék: Valdeoras
A Paco & Lola Rias Baixas egyik legnépszerűbb pincészete.
400 független bortermelő összefogásából született ez a szövetség, és 2005-ös megalapulásuk óta kézzel szüretelnek és faládákba gyűjtik a szőlőt, hogy sértetlen maradjon a gyümölcs.
Szőlőfajta: Albarino
Pincészet: Palacio de Fefinanes
Illat és Ízjegyek: csonthéjas gyümölcsök, virágos, balzsamos
Borvidék: Rias Baixas
Funfact:
Az Albariño de Fefiñanes III Año a kiválóság iránti törekvés eredménye.
Nyugat Spanyolország Cambados városka melletti, Salnés-völgyből szelektált Albarino. Szeptember végi szűretett követően a must rozsdamentes acéltartályokban erjed ki, majd a bort 7 hónapig érlelték batonnage technológiával szintén tartályokba. Palackozás után majd két évig pihentetik még a bort a pincében, hogy megtudják mutatni az Albariño tökéletes érett stílusát.
Illatban a csonthéjas gyümölcsös illatjegyeket, nagyon-szépen kiegészítik a fehér virágos és a visszafogott balzsamos jegyek. A korty száraz és telt, elegáns szépen érett gyümölcsös jegyekkel, de a savak még mindig vibrálóak.
Szőlőfajta: Tempranillo, Cabernet Sauvignon.
Pincészet: Barbadillo
Illat és ízjegyek: cseresznye ,meggy,málna
Borvidék: Vino De La Tierra De Cadiz
Funfact:
A Barbadillo tagja a 10 legnagyobb és legrégebbi pincészetnek Spanyolországban.
200 éves a pincészet. Benigno Barbadillo Mexikóban foglakozott gyógyszeriparral és
ingatlanokkal, azonban mikor Mexikó kikiáltotta függetlenségét a spanyol
birodalomtól, Benigno visszatért Spanyolországba és megalapította a pincészetet.
Szőlőfajta: Garnacha , tempranillo
Pincészet: Chivite
Illat és ízjegyek: eper, gránátalma, málna, cseresznye
Borvidék: Navarra
Funfact:
11 generációs a pincészet,1647-ig nyúlik vissza a történetük.
Ők építették Spanyolország egyik első palackozó üzemét.
A Chivite rozét a 3 Michelin csillagos Arzak étterem séfjével együtt
álmodták meg, így erősítve a gasztronómiában elfoglalt helyét.
Szőlőfajta: Tinta de toro
Pincészet: Bodegas Monte La Reina
Illat és ízjegyek: Fekete gyümölcs ,Édes jegyek ,Kompót gyümölcsök ,Boróka
Borvidék: Toro
FunFact:
A pincészet rendelkezik Spanyol ország legrégebbi szőlőültetvényeivel.
Több, mint 100 éves szőlőtőkék is találhatók náluk.
A filoxéravész itt nem tudott olyan károkat okozni, köszönhető a Toro környéki,
homokos talajnak.
A pincészeten belül található egy 19. századi neogótikus kastély, ahol
a borászat látogatói meg is szállhatnak.
Syrah és Monastrell házasítása, melyekhez kézi és gépi szüretet egyaránt alkalmaztak. A héjon erjedés kontrollált hőmérsékleten, 15-25 nap alatt ment végbe rozsdamentes acéltartályokban. Tiszta aromaprofil, rengeteg gyümölccsel, érett és elegáns tanninokkal.
Az Ego Bodegas nem titkolt célja, hogy valami forradalmian újat alkosson. Közel sem a megszokott, konvencionális nézeteket képviselik. A Jumillától néhány kilométerre elhelyezkedő borászatot 2011-ban alapította a Satnos Ortiz és a román Ioana Popescu. Az első tételük a Talento fantázianevet kapta, utalva a borászok szenvedélyére, odaadására és tehetségére. Jelenleg 35 hektáron gazdálkodnak, a területeik jelentős részét monastrell és egyéb őshonos szőlőfajták alkotják.
Szőlőfajta: Garnacha
Pincészet: Proyecto Garnachas de España
Illat és ízjegyek: meggy , szilva , Édeskömény
Borvidék: Aragón
Funfact:
A borászat célja, hogy az Aragóniából származó garnacha szőlőfajta – mint Spanyolország történelmileg legfontosabb fajtája, egyben a 20. század közepéig a világ második leggyakoribb fajtája – előtt tisztelegjen.
Moncayo Massif hegyvonulat lábainál elterülő szőlőültetvények, szélsőséges időjárás jellemzi a területet, a nyaraik forróak, még a tél mindig nagyon hideg, de a folyóhoz közeli részeken fantasztikus szőlők teremnek
Szőlőfajta: Tinta de Toro
Pincészet: Bodega Matsu
Illat és ízjegyek: csokoládé, fekete bogyós gyümölcsök, és vanília
Borvidék: Toro
Funfact:
Ősöreg (80-130 éves) tőkék Torro vidékéről. A borászat neve japánul azt jelenti „várni, kivárni míg valami elkészül, beérik”, a címkén szereplő férfiak 4 generációja a szőlőtőkék életkorára és a bor gazdagságára, mélységére utal.
Szőlőfajta: Tempranillo, Garnacha tinta, Mazuelo és Graciano
Pincészet: Muga
Illat és ízjegyek: szeder elsődleges gyümölcsaromája, a vanília és az édesgyökér
Borvidék: Rioja
Funfact:
“A Muga borászatnál még mindig azt a hagyományos derítési módszert haszálják, ahol 2-3 tojás fehérjével 100 liter vörös bort kezelnek. Ez a folyamat 17.500 literes “óriás tölgyfa kádakban” történik, a végeredmény lágyabb és finomabb tannin struktúra.”
Muga az egyetlen borászat Spanyolországban, ahol saját mesterkádár keze alatt 3 hordókészítő dolgozik teljes munkaidőben.
A Tempranillo bársonyos felületeit ezek a hordók tovább fésülgetik, a MUGA boroknak frizurája van, pont nem divatos, hanem olyan pompeji mintára örök szépségű és örök értékű. Amolyan Villa dei Misteri freskók ömlenek a pohárba, nőies szépséggel és férfias közeledéssel. Nők számára felhívás, férfiaknak kézfogás az üzenet.
Szőlőfajta: 100% Tempranillo
Pincészet: Domino de Pingus
Illat-és ízjegyek: Illatában fekete cseresznye, szeder, és fekete szarvasgomba,
ízeiben tölgy vanília dohány, bogyos gyümik, földes jegyekkel
Borvidék: Ribera del Duero
A “PSI” egy közös projekt, amelynek az alapja a helyi szőlőtermesztők által termelt régi tempranillo szőlőből származó gyümölcs. A cél a szőlőtermelők segítése és a régi szőlő megmentése. A termesztőket arra ösztönzik, hogy biodinamikus vagy organikus szőlőültetvény-gazdálkodási gyakorlatokat alkalmazzanak.
Az erjesztés nagy betonkádakban, míg az érlelés beton és fatartályokban, valamint tölgyfahordókban történik.
Szőlőfajta: 86% Tempranillo, Graciano, Mazuelo, Garnacha
Pincészet: Marqués de Murrieta
Illat- és Ízjegyek: szilva, áfonya, sokféle fűszer és virág, háttérben édes tónusú, balzsamecetes jegyekkel
Borvidék: Rioja
Funfact:
Ha a spanyolok elsőszámú borvidékét szeretnénk elmesélni, a Marqués de Murrieta említése megkerülhetetlen. A birtok eredete egyben a borvidék eredete is, az 1852-es alapításkor ez volt az első nagybirtok Riojában. 300 hektárnyi saját szőlő, hosszú múlt, még hosszabbra tervezett jövő!
Bogyózás után tartályos erjesztés következik 8-10 napos héjon áztatással, majd vertikális préssel választják le a friss bort a törkölyről. A házasításhoz használt alapborok 21 hónapig érnek amerikai hordóban, majd további több hónap érlelés következik a házasítás után. Sokak a borvidéket és leginkább a fajtát robosztus, maszkulin jegyekkel azonosítják. Ezek helyett itt nagyon finom érettséget, élénk savú és mély gyümölcsízeket, makulátlan tisztaságot találunk. 14% akoholtartalommal rendelkezik.
Szőlőfajta: Tempranillo
Pincészet: La Rioja Alta
Illat és ízjegyek:krémes, érett piros gyümölcsök, piros bogyók, erdei szamóca és szilvalekvár
Borvidék: Rioja
Funfact:
Az 1890-ben alapított borászat Rioja egyik legrégebbi , egyben legnagyobb presztízsű pincészete. A teljesség igénye nélkül:
The 4th World’s Most Admired Wine Brand in 2022- Drinks International
„Top100 Wineries of the World 2019” – Wine & Spirit
„Best Wine of the World in 2016” – Gran Reserva ‘904 2005 – Wine Enthusiast #1 in Top100
„Best Wine of Spain in 2020” – Vina Ardanza 2012 – DECANTER
The only winery in the world with 2 Decanter Wines of the Year in 2021
Szőlőfajta: Tempranillo
Pincészet: Dominio de Pingus
Illat-és ízjegyek: sötét cseresznye, szilva, csokoládé, cédrus, vanília, édesgyökér és ánizs
Borvidék: Castilla y León
Spanyolország egyik ikonikus bora. Alapanyaga La Horra övezetben bérelt 35 évnél idősebb szőlőtőkék gyümölcséből származik. 2005-ös évjárat óta a szőlőtermesztés biodinamikus módszerrel zajlik.
Gondosan gondozott szőlőből, szabályozott hőmérsékleten erjesztett, gyümölcsös, sötét cseresznye profil megőrzése érdekében az így kapott borokat 14 hónapig érlelik barrique hordókban.
Szőlőfajta: Tinto Fino, Merlot
Pincészet: Vega Sicilia
Illat és ízjegyek: szeder, az ibolya és a szantálfa csodálatos aromáit mutatja meg vaníliás árnyalatokkal. Testes tanninokkal és gyönyörű gyümölcsökkel.
Borvidék: Ribera del Duero
Funfact:
A legendás birtokegyüttes öt pincéből áll, négy Spanyolország legtöbbre tartott borvidéken, egy pedig Tokajban, ez az Oremus.
A legendás birtok nevét tovább öregbíti, hogy Amber Heard és Johnny Depp is ebből vásárolt a legtöbbször kedvenc közös Los Angelesi borboltjukban.
VEGA SICILIA
A Vega Sicilia név először egy 1601-es okiratban fordul elő „Pagos de Vega Sicilia y Carrascal” formában, amely annyit tesz: szőlőhegyek a Szt. Cecília lankáin. A Sicilia név tehát a Santa Cecilia összevonása, akit a termékeny földek és szőlők védőszentjeként tartottak számon a Ribera del Duero partján.
Az évszázadok során a név nem változott, csak a tulajdonosok. 1982-ben az Álvarez család megvásárolta a borászatot, az elmúlt 25 év alatt vált a Vega Sicilia Spanyolország emblematikus birtokává.
Az ültetvények lankás dombokon fekszenek, 80% tempranillo (tinto fino) fajtával.
VALBUENA 5° 2017
A Vega Sicilia bestseller bora.
Ragyogó, élénk, dzsúzos és fűszeres. A meleg dűlők ellenére feszes szerkezet, nagy tartalom, kiváló egyensúly.
94% Tinto Fino, 6% Merlot
A Vega Sicilia legendás bora, ahol a tempranillo és a cabernet sauvignon változó arányú házasítása tökéletes harmóniát ad. A szőlője a hordalékos síkság és a hegyoldal találkozásánál fekvő területen terem. A hektáronként legtöbb munkaerőt foglalkoztató spanyol borászatnál elvárt öt év hordós érlelés a saját kádárai által készített francia és amerikai tölgyfahordókban történik. A bornak ezt követően további öt évet kell eltöltenie palackban. Ez a különleges borkészítési protokoll egyedülálló és páratlan, tudomásunk szerint nincs még egy borászat, ami hasonló módon járna el. 2012-ben a cabernet sauvignon elenyésző, 5%-os jelenléte ellenére azonnal felismerhetően, hangsúlyosan jelenik meg a házasításban. Mély és hosszú bor, tercier jegyek túlsúlyával, rengeteg édes fűszerrel, mentollal, eukaliptusszal, cédrussal és grafit aromáival.