Szörpök

  • Bodza 950 Ft / 0,4 L
    1 550 Ft / 1 L
  • Málna 950 Ft / 0,4 L
    1 550 Ft / 1 L
  • Cukormentes Epres 950 Ft / 0,4 L
    1 550 Ft / 1 L
  • Gyömbér 950 Ft / 0,4 L
    1 550 Ft / 1 L
  • Iced Tea Green 950 Ft / 0,4 L
    1 550 Ft / 1 L
  • Iced Tea Black 950 Ft / 0,4 L
    1 550 Ft / 1 L

Üdítő & Limonádék

  • Coca Cola 600 Ft / 0,25 L
  • Coca Cola Zero 600 Ft / 0,25 L
  • Klasszikus Limonádé 1 350 Ft / 0,4 L
    1 600 Ft / 1 L
  • Cukormentes Epres Limonádé 1 350 Ft / 0,4 L
    1 600 Ft / 1 L
  • Mangós Limonádé 1 350 Ft / 0,4 L
    1 600 Ft / 1 L
  • Ribizlis Limonádé 1 350 Ft / 0,4 L
    1 600 Ft / 1 L
  • Bodzás limonádé 1 350 Ft / 0,4 L
    1 600 Ft / 1 L
  • Málnás limonádé 1 350 Ft / 0,4 L
    1 600 Ft / 1 L

London Essence

  • Indian Tonic 900 Ft / 0,2 L
  • Pomelo and Pink Pepper Tonic 900 Ft / 0,2 L
  • Blood Orange and Elderflower Tonic 900 Ft / 0,2 L
  • White Peach and Jasmin Soda 900 Ft / 0,2 L
  • Grapefruit Soda 900 Ft / 0,2 L
  • London Essence Gyömbérsör 900 Ft / 0,2 L

Víz

  • Nordaq Szénsavmentes 650 Ft / 0,5 L
  • Nordaq Szénsavas 650 Ft / 0,5 L

Kávék

  • Ristretto 600 Ft
  • Espresso 600 Ft
  • Dupla espresso 900 Ft
  • Espresso Macchiato 650 Ft
  • Cortado 800 Ft
  • Cappuccino 850 Ft
  • Americano 650 Ft
  • Flat White 900 Ft
  • Cafe Latte 900 Ft

A Barraquito speciális, rétegzett, forró ital, van benne természetesen kávé, habosított tej, édes sűrített tej, fahéj, citrom és vanília likőr. 

Igazi Spanyol különlegesség.

  • Laktózmentes vagy alternativ tej 300 Ft

Teák

  • Assam Black Tea 1 150 Ft
  • Sencha Green Tea 1 150 Ft
  • Sweet Mango Tea 1 150 Ft
  • Grandmas Garden Tea 1 150 Ft
  • Pineapple & Lemon Sorbet Rooibos Tea 1 150 Ft

Sangria

Klikk az italra bővebb infoért ›››

Fehérbor, Zöldalma, Áfonya, Liofilizált eper
Roppanós friss fehérbor, mellé zöld alma, fagyasztva szárított eper és kékáfonya. Igazi felüdülés egy hosszú nyári napon.

Habkönnyű buborékok,egy csodásan gyöngyöző cava, citrusok és málna. Kell ennél több?!

Vörösbor , Cointreau, Citrusok
Egy klasszikus spanyol vörös posztó egy leheletnyi keserű narancs likőrrel, citrus ágyon. Elengedhetetlen része a mediterrán életérzésnek.

Cerveza

  • Estrella free Damm gluténmentes, alkoholmentes citromos 1 150 Ft / 0,25 L
  • Estrella Csapolt 1150 Ft / 0.33 L
  • Estrella Gluten Free 1 350 Ft / 0,33 L
  • Estrella Damm Inedit 6 000 Ft / 0,75 L

Signature Cocktails

Klikk az italra bővebb infoért ›››

Nem gondoltuk volna, hogy egyszer egy Pina Colada twist is felkerül majd az itallapra, de Pap Márk csavart az eredeti verzión egy olyat, amibe egyből szerelmesek lettünk.

Ez a nyári ital télen is megállja a helyét a meleg fűszereivel, karakteres, intenzív jegyeivel – mégis, miközben kortyolgatjuk, eszünkbe jutnak a balzsamos nyári esték is.

Panamai ananászos rum keveredik egy leheletnyi kesernyés Camparival, krémes kókuszpüré balanszol a friss citrusosokkal, és a narancsvirág parfümös jegyeivel, végül az ananász sorbet-rooibos mélyít a pikáns Cassia fűszerességével.

Corraleio Reposado, Monte le Reina Roble, Paprika likőr, Paradicsomlé
Ha a csípős ízek kedvelője vagy akkor ez a Jalapenos tequilás ital lesz a favoritod. Az első korty után csak annyit tudsz mondani: Uno mas por favor!!

Kóstold meg és repülj el egy álomszerű világba, melyet Pap Márk Magyarország egyik legmeghatározóbb bartendere talált ki nektek itt az UnoMas-ban.

Ahogy a neve is jelenti, ez a koktél maga az álom, melyben a füstös, földes Mezcal, a krémes fehér csokoládé likőr, valamint a parfümbe illő Nerolis tonka bab keveredik az aromatikus, illatos kaffir lime levéllel és friss citrussal.

Elsőre nehéz is felfogni ennek az italnak a komplexitását és ínyencségét, így hát azt tanácsoljuk rendelj egyet.

Ennek a koktél twistnek egy igazán különleges spanyol gin adja az alapját, melyben a fűszeresség mellett a floralitás kapja a főszerepet.

A szintén spanyol Pedro Ximenez édes, desszertboros jellege csak tovább varázsolja a mély, meleg, fűszeres jegyeket ebben az italban, melyet friss málnával és egy házi készítésű, virágos, rozmaringos, paradicsomsziruppal balanszolunk és adunk neki igazi mediterrán karaktert.

A közönségkedvenc Pere Ventura Cava adja a koktél buborékosságát és játékosságát

A Negroni nálunk mindig “megosztós” koktél volt, ezért elhoztunk nektek egy újabb verziót, amelyet direkt a hűvösebb téli estékre találtunk ki.

A gint most egy földes, enyhén füstös mezcal-ra cseréltük, a campari mellé egy egyedi ízvilágú, enyhén tőzeges, füstölt gyógynövényekkel erősített, tölgyfahordóban érlelt, spanyol vermuttal egészítettük ki, melyet egy kevés rózsával puhítottunk.

Kísérőnek liofilizát málnába forgatott sós olivát dobunk a poharaitokba.

Classic Cocktails

Mennyei fehér húsú barack és könnyed buborékok találkozása egy pohárban. Két összetevő, egy perfect match.

A Margarita az az ital amit talán senkinek sem kell bemutatni… Nem kell hozzá semmi más csak minőségi alapanyagok. Tequila, citrus és narancslikőr tökéletes egyvelege. Nálunk kérheted gyümölcsös és fűszeres verzióban.

Ez a nagy múltú ital Ada Coleman nevű brit hölgyhöz köthető. Ő volt az első női vezető bartender a méltán híres Savoy hotel bárjában. Ada az egyszerű tökéletességre törekedett amikor a Hanky Panky-t megálmodta és telitalálat lett! Gin, vörös vermouth és egy leheletnyi branca menta.

Hajdanán a 80-as években még vodka espresso néven látta meg a napvilágot ez a kávés csoda de később már espresso martini néven vonult be a történelembe. Aki a kávét szereti az nem fog mellényúlni ezzel az itallal. Vodka, espresso és egy spanyol vanília likőr teszi teljessé a kávé élményt.

Kicsit ki billentve a komfortzónából most ez az ital spanyol gin alapot kapott. Moszkva után szabadon, jöhet egy kis katalán lazaság és a Barcelona Mule. Gin raw, citrusok, kardamom, gyömbérsör.

Az időtálló klasszikus ami James bond kedvence volt. Spanyol gin, Orosz vodka és egy Olasz vermouth találkozása, rázva nem keverve!

Egy örök kedvenc. Ebbe a long drinkbe minden benne van ami kell egy délutáni siestához.Tequila, egy csepp agave és grapefruit szóda ami gondoskodik a lazításról egy hosszú nap után.

A baljós ördögi név egy szelíd enyhén csípős italt rejt. Organikus tequila, gyömbérsör és a megszokott ribizli helyett málna adja meg a teljes egyensúlyt. Hhmm dios mio!!

Vodka

Klikk az italra bővebb infoért ›››

A teljes mértékben búza-alapú vodka minden cseppje oszlopüstös lepárláson megy keresztül (ultra-wheat spirit – UWS). A párlatok egy részét aztán rézüstökön is lepárolják, köztük a 19. századi széntüzelésű pot still lepárlón is, így születik a Master Pot Still Batch-nek nevezett rész. Ezután az UWS-t valamint a Master Pot Still Batch párlatokat vízzel keverik össze, pihentetik, majd bonyolult szűrési eljárásoknak vetik alá. A végeredmény egy egészen sima, bársonyos, mégis friss-ropogós, hosszú lecsengésű vodka.

A Ciroc az első olyan vodka, amelyet teljes mértékben szőlőpárlatból készítenek.Neve két francia szó összetételéből adódott: a „cime” jelentése hegycsúcs, a „roche” pedig sziklát jelent. Mindkét szó utalás arra a szőlőtermővidékre, ahonnan a lepárolt gyümölcs származik. A Mauzac Blanc szőlőfajta ugyanis Gaillac régió egyik, sziklás hegyre épült településének (Cordes-sur-Ciel) környékéről származik. A gabonától eltérően a szőlőt nem kell felmelegíteni, forró vízzel felönteni ahhoz, hogy a cukor kioldódjon belőle, így a Ciroc készítése során hideg áztatást, hideg erjesztés, és hideg tárolást alkalmaznak. Az eddig csak a legjobb borkészítők által használt egyedi eljárás lehetővé teszi, hogy még frissebb, és gyümölcsösebb vodkát nyerjünk. A kéthetes fermentációs idő után az erjesztett szőlő speciális lepárlási folyamaton esik keresztül. A vodka lelkét adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régióból származó Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlásra pedig Cognac egyik családi kézben lévő lepárlójában kerül sor, ahol egy tradicionális Armagnac rézüstön főzik le az összeöntött párlatokat. Ez adja meg a Ciroc vodka végső, egyedülálló karakterét, így válik ebből az italból egy igazi ultra-prémium vodka.

Eltérően más italoktól, a Beluga vodka egészen hagyományos eljárással készül, a maláta erjedése nem szintetikus anyagokkal, hanem a természetes erjedést elősegítő anyagok segítségével történik.Vizét Szibériából nyeri, egy páratlanul tiszta vidékről, amelynek 300 km-es körzetében nincs ipari létesítmény. Ezt az artézi vizet egy kvarchomokos és egy ezüst rétegen szűrik át, ettől nyeri az ital kivételes tisztaságát és természetes, egyedi ízét.Az elegáns üveget egy régi francia konyakház dizájnere tervezte. A címkén látható kézzel készült és rögzített halacska a természet tisztaságát jelképezi.Szokatlanul könnyű és harmonikus vodka, semmiféle kellemetlen égető ízzel és édes lecsengéssel.

Lengyelországban közel 600 éve készítenek vodkát. A hosszú évszázadok alatt megszerzett tapasztalat és szakértelem sűrűsödik ebben a szuper-prémium kategóriás italban. A világ legfinomabb és legelismertebb vodkái között emlegetett Belvedere a legfinomabb Dankowskie aranyrozsból négyszeres lepárlással készül, ezáltal éri el jellegzetes krémes, vaníliás ízvilágát.

A készítés során a lepárló hagyományos előállítási módokat követ. A gabona rövid áztatását egy három napos pihentetés követi. Ezt követően kerül sor a mediterrán gyógynövények (pl: kakukkfű, rozmaring, koriander, fekete olajbogyó), a bergamott- és citromhéj hozzáadására. Egy ismételt áztatást követően sor kerül a négyszeres lepárlásra. Alicante-i forrásvíz hozzáadása után aktív szenes szűrést használnak a kívánt minőség és tisztaság eléréséhez.Eredményként egy tiszta, gyógynövényes hatású vodkát kóstolhatunk, mediterrán jegyekkel.

Sós és édes árnyalatainak egyensúlya rendkívül sokoldalúvá és összetetté teszi, egy kimondottan kifinomult és lágy ital, amely bármilyen alkalomhoz jó választás lehet. Különleges ajándék a vodkakedvelőknek.Illatában tiszta, közepes intenzitású, pékségre emlékeztető, tengeri, jódos és enyhe grapefruit típusú citrus jegyekkel.

Gin

Klikk az italra bővebb infoért ›››

Ez a prémium gin egy teljesen új kategóriát nyit meg a „pink gin”-ek világában. Ez az első, amelyet friss eperrel desztillálnak, és nem utólag influálják hozzá. A sevillai gyökerekhez híven mernek mások lenni, és ezt szeretnék az egész világnak megmutatni. Az eper és a boróka édes és vad aromájával ez a rózsaszínű gin kiváló belépőt kínál azok számára, akik nyitottak az új és izgalmas ízekre.Carmona-ban, Spanyolország Sevilla tartományában készül, amely az új világ felfedezésekor hamar az egyik legfontosabb árucsere-kikötővé vált a két kontinens között. Ezt a történelmi emléket idézi az ital elnevezése.

1830 óta készül négyszeres lepárlással és azonos recept alapján ez a \’London Dry Gin\’ típusú italkülönlegesség.Egy gazdag, sok-rétegű gin a boróka, koriander, angyalgyökér ízeivel. A három fő meghatározó növényen kívül a világ minden tájáról származó fűszerekkel ízesítik a Tanqueray-t, de a pontos receptet csupán a három lepárlómester ismeri az egész világon.

Harmonikus egyensúlyt alkot az ízletes, napsütötte, érett sevillai narancs édesen keserű íze és az eredeti Tanqueray recept alapján készült komplex gin.

Kellemes, finom illatú, egészen könnyed gin, piros gyümölcsös, barackos és sörbetre emlékeztető jegyekkel. Az Észak-spanyol Galícia tartományban készítik, többnyire helyi növényeket felhasználva.A Nordes gin szakít az eddigi hagyományos gyártási eljárásokkal, egészen lassú lepárlást alkalmaznak, amelynek alapja egy helyi (az Albarino) szőlőfajta. A Nordes gint 12-féle galíciai növénnyel ízesítik, köztük borsmentával, hibiszkusszal és citromfűvel.

 A Larios 12 egy kiváló minőségű spanyol prémium Gin, amely lágy és igazán friss aromával lepi meg a fogyasztóit. Elnevezését a 12 fajta különös gonddal válogatott fűszernövény miatt kapta, melyeknek köszönheti ezt a kifinomult, de mégis komplex ízvilágot. A Larios 12-ben a klasszikus gin fűszerek, mint például boróka, koriander, angelikagyökér és a szerecsendió mellet több citrusféle is megtalálható. Az alapvető négyszeres lepárlást követően, ötödikre adják hozzá a narancsot, és ez a kis mediterrán csavar okozza a citrusos frissességet

Ez az igencsak virágos Spanyol gin boróka,rózsaszirom, jázmin, hibiszkusz, levendula, mályva,ibolya, veronica, narancsvirág és citromfű felhasználásával készül. Ízében és lecsengésében lime és yuzu a domináns a virágos jegyeken felül.

A spanyol Modesta Soler lepárló több mint 130 éve működik, ez idő alatt elképesztő mennyiségű tapasztalatra és szaktudásra sikerült szert tennie a borókaszeszek létrehozásával kapcsolatban.5th ginmárkájuk négy egyedi London Dry típusú gint mutat be. Tematikusan a termékek a négy alapelem, azaz a föld, a víz, a tűz és a levegő elemei körül forognak. Azonos desztillációs technikájukkal, de különböző botanikumokkal történő influálásukkal remek lehetőséget kínálnak arra, hogy felfedezhessük az azonos stílusú, azonos gyártási technológiával készülő italokban rejlő aprónak tűnő, de ízben mégis meghatározó különbségeket

A Mare egy valódi mediterrán gin, tele friss, ropogós ízzel, vitalitással és fénnyel. A Barcelona mellett fekvő Vilanova városában készül, a hamisítatlan mediterrán érzést pedig a rozmaring, a kakukkfű, az oliva és a bazsalikom adja. Ezt egészíti ki a friss sevillai narancs és citrom gyümölcsös karaktere. Érdekesség, hogy a rézüst lepárló, amin a Mare gint desztillálják, egy olyan kápolnában működik, amely régen szerzetesek birtokában volt

Prémium minőségű gin, amelyet Spanyolországban készítenek, az angliai Langley lepárlóban háromszor lepárolt gabonapárlatból. A híres borász cég, William & Humbert által megalkotott gin teljesen természetes alapanyagokból készül, ízesítéséhez pedig mangót és a buddha keze citromot (Buddha’s Hand) is felhasználnak, amely különleges karaktert szolgáltat ennek az italnak. Készítéséhez használnak még borókát, mandarint, kakukkfüvet, koriandert, citromot, kardamomot, fahéjat, mentát, kamillát, ánizst, édes narancshéjat és mandulát is.

Egy barcelonai vállalkozó házaspár ötletéből született meg ez az izgalmas keverék. Négy emberrel dolgoztak együtt, mind egytől egyig kiemelkedő a szakmájában – egy szakács, egy sommelier, egy parfümkészítő és egy mixer. Az alacsony hőfokú desztillációnak köszönhetően a citrom és egyéb citrusok, valamint a kardamom, a koriander, a babér és a kaffir citrom válnak dominánssá ízében, míg illatában a fűszerek érződnek leginkább. Vákuumdesztillációval biztosítják, hogy az ízek és aromák még jobban érezhetők legyenek.

A Gin Mare új kiadása megerősíti csodálatos kapcsolatát Capri szigetével, a Földközi -tenger és a világ egyik csodájával. Gyönyörű tájai és elegáns és nyugodt életmódja ihlette, és prémium összetevőihez hozzáadta a Sorrento -félsziget citromjait és bergamottjait, amelyek új karaktert, mélyen mediterrán látást kölcsönöznek neki.

Prémium gabonapárlatból valamint a helofiták családjába tartozó, sótűrő tengeri növényből és Muscat szőlőkből készül, de a gyártás fontos eleme a modern és klasszikus alkímia néha kicsit meglepő alkalmazása. A Földközi-tenger szelleme, a napfelkelték energiája, a növények lelke, mind-mind a gyártás elemei. Az érzékek és a természet összeolvadása, a telihold fénye és hatása… Mert a tökéletesség számokkal és adatokkal nem leírható. Egy igazi alkimista a létrehozott ital lelkével, szellemével is törődik, és ezt az arra fogékonyak meg is fogják tapasztalni. Az Alkkemist Gin desztillálása évente 12 alkalommal történik, amikor a hold hatása a legerősebb. Az alapot 3-szor desztillált gabonaszesz adja. Ez a felhasznált 21 fűszerrel és a mediterrán szőlővel újbóli lepárlásokra kerül, a végén egyfajta varázsfőzetet alkotva, amely káprázatos és gyönyörű illatot mutat

Prior Barcelona Dry Gin – spanyol gin, amelyet a komplex és testes boráról ismert Priorat borvidéken desztillálnak és Barcelonában ízesítenek. Mediterrán stílus borókával, Katalónia déli részéről származó citrusokkal, fügével, priorati szőlővel, édesköménnyel, rozmaringgal és fenyővel.

Az első gondolatunkkal ellentétben a titok nyitja nem mesterséges színezék, hanem egy természetes összetevő, a kék borsóvirág (avagy pillangóborsó virág, latin nevén Clitoria ternatea ), amely élénk kékké színezi ezt a portugál gint. Ráadásul, ha a gint tonikkal és valamilyen citrusfélével keverjük, akkor fokozatosan lilává majd rózsaszínné válik az ital. Az Ázsiából származó kék színű virág egyébként régóta használatos színezőanyagként, de ismertsége az USA-ban és Európában az utóbbi években nőtt meg.A Sharish Blue Magic gint a klasszikus növényeken túl (boróka, koriander, angyalgyökér,gyömbér, fahéj, kardamom, citromhéj) még eperrel és málnával is ízesítik. Portugál

Rum

Klikk az italra bővebb infoért ›››

Az Aguere Rum minden palackjában megtalálhatja a Kanári-szigetek igazi ízét, ritmusát és energiáját. Fedezze fel az egyetlen prémium mézes rumot az autentikus Aguere Honey Rum Vintage termékkel.Élvezze a kiválasztott idős rum és a tiszta méz hihetetlen összeolvadását.

A La Maison Du Rhum Pineapple Discovery egy ízesített, rum alapú ital, mely stílus nagy közkedveltségre tett szert az elmúlt évek alatt. A francia La Maison du Rhum ezen tétele panama-i melaszból készült rum alapú, melyet oszlopos lepárlóban desztilláltak. Az ital pontos receptje ugyan titkos, annyit azonban tudhatunk, hogy ananász és gyógynövények alkotják. Lehengerlően ananászos illattal nyit, kis szellőztetéssel előbújnak a finoman pikáns fűszerek. Ízében a friss gyümölcs és a karamellizált ananász keveredik a fahéjjal és a szegfűszeggel.

A 19. század második felében egy bizonyos Senior Don Andres Brugal Montaner nevű úriember Kubából egy gyönyörű tengerparti városba, a dominikai Puerto Plataba helyezte át székhelyét. A rumlepárlás titkait, a szakismeretet és a tapasztalatot még Kubában szerezte meg, saját cégét viszont már a Dominikai Köztársaságban indította el, amely egyúttal egy hosszú családi tradíció kezdetét is jelentette. Az ital alapanyaga a cukornádmelasz, legalább 12 éves érlelési folyamat eredménye a karakteres íz (először ex-bourbon, majd ex-sherry hordókban). A Brugal 1888 a komplexitását az egyedi, kettős érlelési folyamatnak köszönheti. Az amerikai ex-bourbon hordóban töltött időnek köszönheti az ital jellegzetes édességét, illetve vaníliás és karamellás jegyeit. A tökéletes összhangot pedig, a spanyol ex-sherry tölgy hordókban töltött éveknek köszönheti az ital, amely szárazságát, citrusok és piros gyümölcsök kellemes harmóniáját teremti meg

A lenyűgöző szépségű Terepaima Nemzeti Park kellős közepén terül el az Unidas lepárló, amely a legváltozatosabb rumféléket gyártja Latin-Amerikában. Emellett azon ritka üzemek közé tartozik a világon, amelyek képesek a rum mellett még gint, whiskyt, vodkát, brandyt és számtalan likőrt is előállítani – nem is akármilyen minőségben.A Diplomatico Reserva Exclusiva kiadást háromféle lepárlási technikával készült párlatokból keverték ki, ráadásul cukornádmézből lepárolva, amelynek következtében gazdagabb és édesebb, mint a Mantuano. A 12 éves rumokat is tartalmazó ital amellett, hogy rendelkezik a márka jellegzetes édes-gyümölcsös jegyeivel, igen koncentrált és intenzív karakterrel bír.Elképesztően csábító, érzéki és érzékeny rum. Mély, eleven, dúsgazdag ízekkel rendelkezik.

Fülöp-szigeteki rum, amely Papa Isio előtt tiszteleg. Papa Isio Negros szigetének karizmatikus és nagy hatású vezetője volt, fontos szerepe volt az ország függetlenségének kivívásában, az 1890-es években. Alakja körül kialakult legendák inspirálták a Don Papa Rum figuráját is.Negros, a Fülöp-szigetek negyedik legnagyobb szigete, a klímának és a vulkanikus talajnak köszönhetően kiváló adottságokkal rendelkezik a cukornádtermesztéshez – az itteni fajtákból egészen magas cukortartalmú, édes melasz készíthető. Az erjesztés után oszlopüstökben desztillálnak, majd használt bourbon hordókba töltik át a friss, 65% alkoholtartalmú párlatot. A Kanlaon-hegy lábánál történő intenzív érés során évről évre kb. 8%-nyi párolog, ez tehát az Angyalok jussa. 7 év érés után palackozás előtt lehűtik és szénrétegen átszűrik annak érdekében, hogy minél simább legyen.

Illatában szárított vanília, ízében  először kakaó és vanília aromák jelennek meg, utána követik az egzotikus gyümölcsök, a kompót és  a meggy is lecsengésében.Bourbon és kávé likőrös hordókban volt érlelve.

A Flor de Cana rumot Nicaraguában készítik 1937 óta. Ezen idő alatt Nicaragua legjelentősebb rumgyártójává nőtte ki magát, napjainkban a családi vállalkozást az 5. generáció működteti.Ún. single estate rum, vagyis a cukornádat egyetlen birtokról szerzik be, amely ráadásul környezetbarát gazdálkodást folytat. Oszlopos lepárlóberendezésen desztillálják, majd amerikai tölgyfahordókban érlelik és a minél természetesebb érés és ízhatás érdekében a tárolóházakban nem használnak légkondicionálást.A világ első olyan párlata, amely a „carbon neutral” és a „fair trade” elismerő okleveleket is megkapta, ez is jól mutatja, hogy a lepárlóban igen nagy hangsúlyt fektetnek a környezet védelmére és a fenntarthatóságra.

Whisky

Klikk az italra bővebb infoért ›››

Az úgy történt, hogy az alapító Thomas E. Bulleit, Jr, beteljesítve gyerekkori álmát, egy réges-régi recept alapján újra alkotta a Bulleit Bourbon whiskey-t, amelyet még az ükapja készített 1830 és 1860 között. Tom sikeres ügyvédi pályát hagyott hátra, annak érdekében, hogy 1987-ben valami újat, ismeretlent és kockázatosat próbáljon ki. A bátor vállalkozás ezúttal meghozta gyümölcsét, hiszen a Bulleit egy többszörösen díjazott, széles körben elismert, kézműves bourbon whiskey-vé nőtte ki magát az évek alatt.

A Glenmorangie Lasanta egy elegáns, testes single malt whisky, amelyet a borbon tölgyfahordós érlelés után a spanyol Oloroso sherry tárolására szolgáló hordóban érlelnek, összesen legalább 12 évig. A Glenmorangie Lasanta zamatos, könnyed ízösszetétele és csábító, édes aromája kedveltté teszi a márkát a luxust kedvelő rövidital fogyasztók körében is.

Skóciából, a whisky lepárló üzemek földjéről. A Nomad, a Skót Felföldben, a legjobb maláta és gabonafélék között születik, és egy napsütésben gazdag helyen, a spanyolországi Jerezben érlelődik tovább. Ez a Nomád útja, mely különlegessé teszi, megtartja a skót szellemet és tovább tökéletesíti karaterét, a forró Spanyoloroszágban.A whisky keveréke 5-8 évig készül exBourbon hordóban érlelve Skócia egyes területein, majd 3 éves korától Jerezben érlődik tovább 12 hónapig.
Nagyon különleges aromájú, malátafüzérekkel, fa- és sherry-tippekkel rendelkezik. Egy nagyon elegáns whisky mély utóízzel.

Tequila / Mezcal

Klikk az italra bővebb infoért ›››

Az Olmeca lepárló az Altos-sorozattal még inkább a minőség felé nyitott. Az Altos Plata szuper-prémium tequila, amelynek neve arra utal, hogy a gyártás során a Los Altos vidékről származó, kiváló minőségű agavét használják fel. Az Altos Plata tequila kizárólag kék agavéból készül. Ízvilága rendkívül komplex: gazdag, zamatos, büszke tequila, amelyet csak ajánlani lehet. Jó tudni, hogy érlelés nélkül palackozzák.

A folklór szerint Szent Kozma és ikertestvére Damján csodákat tettek és legyőzték a halált is. Sokak az orvosok védőszentjeként is tisztelik. Róla kapta ez a Santiago Matalánban készülő mezcal is a nevét. Alapanyaga 100% Espadín agavé. Érlelés nélkül palackozzák.

A Corrajelo lepárló nem tekinthető régi és hagyományos lepárlónak, hiszen csak 1996-ban alapították. Nem is az oly sokak által ismert Jalisco megyében található, hanem egy kis városkában, Pénjamoban, Guanajuato megyében. A lepárló igyekszik nemcsak a tequilával kitűnni, hanem a Hacienda látogatás is egyedülállónak számít, mivel ahol a lepárlót kialakították az egy 1700-as évek közepén épített birtok. Tartanak itt koncerteket, összejöveteleket, de természetesen nagyon vigyáznak Mexikóban az egyik legnagyobb értékre, a Tequilára.

Korábban „El Tequila Privado”-ként ismert italt egy helyi, kézműves és szeszfőzéssel foglalkozó család készíti Amatitán városában, saját családi receptje alapján. Több, a helyiek múltját meghatározó esemény kapott szerepet az üvegen és címkén: 1. évjárat, ami a város alapításának évét jelöli, 2. jeruzsálemi kereszt, ami Jalesco címerének tetején is felfedezhető, 3. a Código név, mely a „Los Códigos”-ról kapta nevét, és a gyarmatosítás előtti, régi hagyományokat hordozta. A lepárlások során felhasznált vizet édesvizű medencékből és vulkáni hegységről szűrt esővízből nyerik, az átlagnál 3-szor több mennyiségű kék agavét használnak, melynek köszönhetően jobb minőségű és édesebb párlat keletkezik. Mesterséges adalékok nélkül, az agavékat rozsdamentes acélkemencében főzik, a bioélesztőt egy kis családi pékségből szerzik, és 2x desztillálják az általuk épített lepárlóban. A Blanco egy földes, ásványos karakterű ital, mely remek egyensúlyt mutat a citrusos édességgel. Legtöbb italukhoz a legkiválóbb Napa-völgyi boroshordókat használják, amik fehértölgyfából készültek.

David Ravandi tequila brandje, az 123 (Un-Dos-Tres) ismét előrukkolt egy felejthetetlenül finom organikus blanco tequilával, amely egyedülálló módon 90 pontos értékelést kapott. A bázist a 100%-ban a Blue Weber agávé jelenti, egyenesen a Tequila-völgyből. A párlat kifinomultságát az adja, hogy akár 60 napig is rozsdamentes acélban pihentetik, majd 30 napig érlelik fahordóban, így jut benne tökélyre az ízek teljessége. Valamennyi palack 100%-ban újrahasznosított üvegből készül, a címkéket pedig 100%-ban újrahasznosított papírra nyomják. A 360 fokos zöld szemlélet jegyében a nyomtatáshoz is szójafestéket használnak a mexikói tequila fellegvárában!

Nem az számít honnan jöttél, hanem hogy most hol vagy.”

Ez a mezcal maga a tökéletesség, ugyanis a készítők egyszerre törekedtek arra, hogy egy kifinomult és nagyon komplex párlatot hozzanak létre, valamint azoknak is kedvezzenek, akik valami ritkább ínyencségre vágynak.

A Mezcal Local egy Pechuga de Magueys – azaz csak az agavé szívét és gyümölcsét párolják le, a növény húsát nem. Leonel Hernández (Don Gil), egy harmadik generációs maestro mezcalero készíti ezeket a különlegességeket San Pable Villa de Mitla-ban. A Mezcal Local 100 agavé Espadinból készül, amiket 10 év után szüretelnek le. Ezután az agavékat a föld alatt 3 napig sütik, majd egyiptomi malomkerékkel összezúzzák, és fa hordókban érlelik 10 napig.

A Don Julio tequilát teljes mértékben a Jalisco-felföldön termett kék agavé növényből készítik. A 7-10 éves növényeket szüretelés után kemencékben sütik, erjesztik, majd lepárolják. A Reposadot ezek után amerikai fehér tölgyből készült hordóba teszik és 8 hónapig érlelik. Ezáltal egy érett, elegáns és csábító, világszínvonalú tequila születik. Színét az arany-ámbra árnyalatok határozzák meg, lecsengése gazdag ls sima.

Az „Uno Dos Tres” egy bravúros bio tequila márka. Alapanyaga a Tequila-völgyből származó minőségi agavé, az édes zamatot adó piñasokat közel két napig főzték tradicionális kőkemencékben. A Dos egy remekbeszabott tequila, összesen hat hónapig érlelődött fehér tölgyfahordóban, hogy kiteljesedjenek benne a tartalmas tequilás zamatok. A Tequila 123 Dos Organic Reposado 100%-ban Bkue Weber agávéból desztillálták, és ex-Bourbon hordóban érlelték (erre a folyamatra utal a neve, a „reposado” is).

6 hónapon át Napa-völgyi francia tölgyfahordókban érlelték, melyekben korábban vörösbort tároltak. A felhasznált hordókat kézzel égették ki az Amatitanban lévő privát lepárlóban. Kóstoláskor könnyed, édes agávés jegyek jellemzik, komplex vaníliás, karamellás aromákkal kiegészülve, a háttérben lágy, kakaóporra emlékeztető karakterrel.

Egy sokat ígérő reggelen három kakas rikoltással köszöntötte a hajnal első sugarait a haciendán. Innen jött a Tequila 123 elnevezése. Az organikus tequila, David Ravandi fenséges vívmánya, 18 hónapon ét érlelődik fehér tölgyfahordóban. A Tequila Lowland, vagyis a Tequila Valley a pompás párlatok Mekkája, így mindenképp érdemes megkóstolni az itt készülő különlegességet a Tequila 123 Tres Organic Anejót! A temperamentumos tequila 100%-ban Blue Weber agávéból készült, és legalább egy évig érlelődik fehér tölgyfahordóban, hogy metaszintre emelje a korábban megszokott tequilaélményeinket. A kakas régóta a férfiasság és az erő szimbóluma a mexikói folklórban, és ugyanezt az acélos energiát testesíti meg a Tequila 123 Tres Organic Anejo. Ez a remek ital egy biolepárlóban, Amatitanban készül, ahol gondoskodnak a kristálytiszta desztillátum létrejöttéről.

A Casamigos vállalkozás George Clooney színész tulajdonában van. Bár maga a márka új, de a színész sok helyen nyilatkozta már, hogy a gyártáshoz igazán régi és hozzáértő szakembereket gyűjtött össze. Az anejo változat a gyártó által preferált módon, lassan és sokkal hosszabb pörkölés után lepárolva kerül a hordókba. Az amerikai tölgyfahordókban ezután 14 hónapig érik. Az eredmény egy markáns ízvilágú, de mégsem karcos, sőt, inkább lágyabb, kifinomultabb, a megszokottnál kicsit édesebb tequila.

Az Añejo Cristalino kifejezésünk a blanco bázissal kezdődik, amelyet francia tölgyfa fehérboros hordókban érlelnek 12 hónapig, nem pedig hagyományos amerikai bourbon hordókban. A now-añejo tequilát faszénszűréssel finoman finomítják, eltávolítva a szennyeződéseket, miközben megőrzik a gazdag hordójegyeket, tökéletesen sima Añejo Cristalino hozva létre.

Az Ocho egyike azon kevés tequilának, amelyet még hagyományos módon, lassú eljárással készítenek, ezáltal a hangsúly a minőségen, az agavé hamisítatlan ízén van. A palackon feltüntetésre kerül mind a készítés éve, mind az a (családi) gazdaság, ahonnan az agavé növény származik. Mindegyik kiadás különböző területről származó agavéból készül, így megismerhetjük az adott talaj és klíma sajátosságait (Rancho, terroir). Ezt a kiadást a Camarena család készítette, szintén ők adják ki a Tapatio és El Tesoro tequilákat is. A kék agavé növény egyetlen egy birtokról származik (single estate). Extra Anejo, vagyis hordóban érlelik minimum 3 évig, amihez újratöltött és friss francia hordót vegyesen használnak.

Egészen rendkívüli tequila, amelyben az aromák egészen koncentráltan mutatkoznak meg.

Ez, a sokak által a „Legjobb Blanco Tequila” -ként számon tartott premium ital egy 100%-ban tiszta kék agavéból előállított csoda, egyenesen Mexikó San Miguel de Allende tartományából. A titok abban rejlik, hogy az agavé valódi esszenciáját egy olyan innovatív eljárással hozzák elő, mely az ital tisztaságára összpontosít, ezzel is előcsalogatva a ropogós, de ugyanakkor lágy ízeket.

Ízében az enyhe, édes mangó, és kókusz aromák mérsékelt fanyarsággal párosulnak, melyet a grapefruit és a zöldalma jegyeinek köszönhet, némi herbalitással kiegészülve. Az elegáns lecsengést a vanília és a mandula jegyeknek köszönhetjük.

A Clase Azul tequila csak 100% -ban organikus Tequilana Weber Blue agave fajták felhasználásával készül.A betakarítás után az agavákat régimódi tégla kemencékben főzik 72 órán át. Miután megfőtt, az agave darabokat összetörik, hogy kivonják a gyümölcslevet, majd összekeverik egy speciális, saját élesztővel. Az erjedési folyamat után az alkoholt kétszer desztillálják, gondosan figyelve a legjobb minőségű szesz biztosítására. Mindez a folyamat vagy Los Altoban, vagy a felvidék egyik legmagasabb pontján – a Jalisco régióbeli Jesus Maria városában – zajlik.A mexikói kisvárosban, Santa Maria Canchesdában több mint 100 kézműves mester szenteli idejét az egyes palackok egyesével történő elkészítésére. A kézzel készített és kézzel festett Clase Azul minden egyes üvege egyedi műalkotás.

Az aranynak van egy sajátos, naplementében megjelenő árnyalata. Amikor az alkonyat előtti utolsó pillanatban a sötétség átöleli a fényt. Ez a mesés mozzanat ihlette a Clase Azul Tequila Goldját. A párlatot ráadás gyanánt egy csillogó üveg dekanterben prezentálta a brand: az arany fénye összeolvad a palackon az éjszakai sötétséget képviselő kerámialappal. Már a palack láttán érezhetjük, amint a sötétség randevút ad a fénynek, és részesei lehetünk a nagy átalakulásnak. Ez egy páratlanul finom joven tequila. Egy bámulatos blend, amelyben istenien keveredik a Clase Azul Tequila Plata egy különleges francia tölgyfahordóban érlelt Reposado tequilával, és egy amerikai whisky hordóban érlelt, sherry hordóban befejezett Extra Añejóval. A párlat puha borostyán színben, arany csillogással ragyog. A Clase Azul Gold remekül illik a tenger gyümölcseihez és a magasabb zsírtartalmú halakhoz (tonhalhoz, lazachoz és poliphoz, illetve homárhoz, garnélarákhoz, kagylókhoz), vajjal és citrommal főzve. Ráadásul istenien harmonizál a brie sajtos tapashoz, illetve harmonizálnak az aromái a fehér csokoládéval, lekvárral vagy citrusfagylalttal. Már az ital dekantere is felkelti a figyelmet: csillogó üvegét egy fekete kerámia lappal illesztették össze. Ez egy olyan komplex technológia, amit a készítőknek 6 hosszú évbe telt kifejleszteni.

Likőr

Klikk az italra bővebb infoért ›››

Az Aperol keserű- és édes narancs, keserűgyökér, rebarbara és számos egyéb növény felhasználásával készülő olasz aperitif, amelyet 1919 óta gyártanak és számos koktél nélkülözhetetlen alapanyaga

Bár az Unicum receptje titkos, annyi bizonyos, hogy több mint 40 féle gondosan válogatott gyógy- és fűszernövény keverékéből készül. Sajátságos, keserédes ízét, különleges harmóniáját a 6 hónapos tölgyfahordós érlelési periódus teljesíti ki. Az Unicum jótékony hatásának köszönhetően akár méltó bevezetője, akár lezárása lehet az étkezéseknek. Ihatjuk hűtve, nagyszerű összetett ízét pedig leginkább szobahőmérsékleten élvezhetjük.
 

Az Averna Amaro Siciliano egy népszerű olasz keserű likőr, amely még mindig a természetes összetevők eredeti 1868-as receptjéből készül. A gyógynövényeket, a gyökereket és a citrusféléket kétszer hosszabb ideig érlelik. A növényi keverékben szerepel a gránátalma és a keserű citromok illóolajai is.

1845-ben, Milánóban alapította meg Bernardino Branca az italgyártó cégét. Ettől kezdve indult meg a neves gyógynövénykeserű, a Fernet Branca gyártása. A Fernet Branca huszonhét gyógynövény ízét tartalmazza, ezeket alkoholba keverve tölgyfahordóban érlelik az italt több mint egy éven keresztül. Egyre kedveltebb az ital mentakivonattal ízesített változata, a Brancamenta is.

Az Osborne Pedro Ximenez egy csodálatosan édes, telt bor a dél-spanyolországi Jerez tartományból. Pedro Ximenez szőlőből készül, amelyet a szüret után napon szárítanak, az erjesztés során borpárlattal erősítik, majd átlagosan 6 évig érlelik tölgyfahordóban. Önállóan, étkezések előtt vagy desszertekhez, kéksajtokhoz is kiváló.

Bár az Unicum receptje titkos, annyi bizonyos, hogy több mint 40 féle gondosan válogatott gyógy- és fűszernövény keverékéből készül. Sajátságos, keserédes ízét, különleges harmóniáját a 6 hónapos tölgyfahordós érlelési periódus teljesíti ki. Az Unicum jótékony hatásának köszönhetően akár méltó bevezetője, akár lezárása lehet az étkezéseknek. Ihatjuk hűtve, nagyszerű összetett ízét pedig leginkább szobahőmérsékleten élvezhetjük.
 

A Campari a világ leghíresebb keserűlikőrje (bitter), melyet alkoholból, valamint gyógynövények és gyümölcsök (pl. keserűnarancs) kivonatából készítenek. Jellegzetes keserű íze és sötétvörös színe van.A Campari története 1860-ban kezdődött, ekkor találta ki receptjét Gaspare Campari az olaszországi Novarában. A recept titkos, és a gyártó elmondása szerint 1860 óta nem változott

Az Osborne Veterano egy érlelt, különleges andalúz szőlőpárlat a spanyol Jerez régióból, melyet 1772 óta hagyományos módszerekkel készítenek. Kellemesen gyümölcsös, de száraz ízhatású, kellemes tölgyes, vaníliás és sherrys jegyekkel. Olyan amerikai tölgyfahordókban érlelik, melyekben előtte a híres Pedro Ximenez desszertbort tárolták, ettől kapja meghatározó, sherrys jellemzőit. 

A Tia Maria krémes kávélikőr vagy másképpen kávés krémlikőr alapvetően cukornád alapú alkoholból és jamaica-i kávéból készül vanília, cukor és más természetes ízesítő anyagok hozzáadásával. Az összetevők és az előállítás módja miatt a Tia Maria egy igen lágy, jellegzetes ízű, bár magasabb alkoholtartalmú, egyedülálló kávé ízű krémlikőr

A világ talán legnépszerűbb narancslikőrje, a Cointreau különleges ízvilágát a zöldes-bronz bigarade keserűnarancs héjának áztatása, és a normál narancshéj szárítása, majd lepárlása és fűszerezése adja. A további összetevők, mint az alkohol, cukor és a víz az italnak krémes kerekséget és erőt kölcsönöznek.

A világ talán legnépszerűbb narancslikőrje, a Cointreau különleges ízvilágát a zöldes-bronz bigarade keserűnarancs héjának áztatása, és a normál narancshéj szárítása, majd lepárlása és fűszerezése adja. A további összetevők, mint az alkohol, cukor és a víz az italnak krémes kerekséget és erőt kölcsönöznek.

Az Ancho Reyes egy Mexikóban készülő likőr. A Poblano chili szárított formáját nevezik anchonak, és ezt az erős és nem mellesleg füstölt paprikát áztatják fél évig cukornádpárlatban. Ezáltal egy egészen pikáns likőr születik, amely kiválóan alkalmas olyan koktélok fűszerezésére, mint a Margarita, a Daiquiri vagy a Paloma. Maga a recept még 1927-ből, az ancho paprikáról híressé vált Puebla városából származik

Vermouth

Klikk az italra bővebb infoért ›››

A Fot-Li Reus-ból, a spanyol vermutok „fővárosából” érkezett, rögtön két változatban. Toni Omedes Alegre családja az 1910-es évek óta foglalkozik párlatokkal, borokkal és gyógynövényekkel, így a többgenerációs tudás adott volt. Az alapborhoz kizárólag garnatxa blanca fajtát szüretelnek Tarragona feltörekvő borvidékéről, Montsant-ból és Penedés-ből, majd az érlelés használt tölgyfahordókban zajlik. A kulcs és az egyedi karakter azokon a gyógynövényeken múlik, amiket három héten át áztatnak a borban. A Fot-Li Rojo-nál 19-féle gyógynövényt használnak, közülük a legfontosabbak az ánizs, kardamom, babér, oregano, zsálya és a narancshéj. Egy szelet narancs mellett jégre öntve legalább annyira jó, mint koktélok alapjaként.

Az Antich egy selymes textúrájú és komplex, igazi mediterrán karakterű vermut Barcelonából. Orrunkhoz emelve olyan, mintha egy parfümbe szimatolnánk, melyben a bergamot illata is felcsendül a bodzás, vaníliás, kakukkfüves, valamint fahéjas aromák mellett. A kortyban az üröm dominál, mely tökéletesen beleillik az enyhén fűszeres ízvilágba, mindehhez pedig kellemesen kesernyés lecsengés társul.

Komplex, kifinomult vermut, melynek készítéséhez 40 féle gyógynövényt és fűszert használtak fel, többek között aloe verát, szantálfát és borókát. A hat hónapos érlelés sherry, illetve Prioratból származó vörösboros hordókban zajlik, mely kellemes, édeskés fűszerességet kölcsönöz a tételnek. Illatában szegfűszeggel, szerecsenedióval, illetve a hordóból eredő fás jegyekkel találkozhatunk, míg a kortyot inkább a tárnicsos, fehér ürmös gyógynövényesség uralja, kerek savakkal, kellemes kesernyésséggel kiegészítve. Ez a csodás vermut hűen tükrözi nekünk mindazt, amit a spanyol vermutokban szeretünk. Kóstold meg magában, tonikkal vagy az UnoMas Negroniban.

Frissítő karakterű, mediterrán stílusú vermut, mely alapjául muskotály szolgál 38 féle gyógynövénnyel, valamint fűszerrel kiegészítve, melyek közül a legérezhetőbb a kakukkfű, a zsálya, a kamilla és a vanília. Illatát muskotályra, bodzára valamint mediterrán növényekre jellemző aromák dominálják, egy csipetnyi szegfűszeg és szerecsendió kíséretében. Belekortyolva felerősödnek a kakukkfüves, majorannás jegyek, ropogós savak, kellemes kesernyés ízvilág és hosszú lecsengés kíséretében.

Selymes textúrájú, jól strukturált, mediterrán aromakarakterű vermut Barcelonából. Vaníliás,kókuszos jegyek, mazsolával, fügével, dióval, szegfűszeggel kiegészülve melyek összhatása miatt egy igazán egyedi izvilágú vermuttal találkozhatunk, ami gyorsan belopja magát az emberek szívébe és poharába egyaránt.

Ez a mahagóni színű vermut két bor tökéletes keveréke, amelyeket a hagyományos, autentikus jerez-i Solera y Criaderas rendszerben külön-külön érlelnek.
Az Amontillado tételt száraz, diós és karakteres, a Pedro Ximéne-t pedig egy édes, intenzív és bársonyos ízvilág jellemez.
Az érett gyümölcsök édes aromái citrusfélék és fűszernövények jegyeivel keverednek, füstölt, fás árnyalatokkal. Ízében zamatos, bársonyos és kiegyensúlyozott, kesernyés lecsengésű, diós, zsályás utóízzel.

Islay és amerikai bourbon whiskey által inspirált vermut, mely a skót lepárlási hagyományokat követve készül, füstön szárított gyógynövények és tőzeg felhasználásával. Érlelése új, extra pörkölésű, 200 literes amerikai tölgyfa hordókban megy végbe, mely segít a tökéletes egyensúly kialakításában.
Intenzív illatában karamell és füstös jegyek mutatkoznak meg, melyeket komplex, medvecukros, fahéjas, kandírozott körtés hosszú korty követ.

Egy igazán egyedi, emlékezetes vermut, mely gyönyörű arany színű, narancssárga árnyalatokkal, illatában fűszeres karakterekkel, fahéj és üröm jellegzetességével és enyhe abszintos akkordokkal. Elegáns ízvilág jellemzi, melyben jól kiérezhetők a bio fűszerek, és a különleges ásványos jegyek.

Ezt az egyszerre autentikus és modern vermutot, solera rendszerben 60%-ban 3 évig, valamint 40%-ban minimum egy éven át sherry hordóban érlelik. Illatában a klasszikus gyógynövényes jegyeket elegáns vegetalitás, illetve a Pedro Ximenez hordó által nyújtott fás fűszeresség dominálja. A kortyot kellemes kesernyésség jellemzi, visszaköszönő gyógynövényességgel, floralitással, édes sherry-s lecsengéssel, valamint mély, kakaós és diós jegyekkel, melyek erőteljes de mégis kifinomult komplexitást kölcsönöznek neki. Ezt a tételünket első sorban azoknak ajánljuk, akik valami nem mindennapit kóstolnának.

Sötét borostyán színű, bársonyos és kellemes ízvilágú spanyol vermut, a jellegzetes gyógynövények, fűszerek és citrusok jegyeivel. A tizenkét hónapos tölgyfahordós érlelés pedig csak tovább színesíti a íz-és illat profilt. Tökéletes napi aperitifként vagy délutáni italként ibériai pácolt húsok és sajtok kísérőjeként, esetleg koktélokban, vagy egy laza long drink-ben fogyasztva is remek választás.

A BCN Vermut egy új, innovatív erősített bor Katalóniából. Az elkészítéséhez prémium minőségű öreg tőkés Garnacha, valamint Carinena fajtájú szőlő terméséből készült bort használtak. Ezt az alapbort olyan friss, gondosan válogatott mediterrán növényekkel áztatják, mint például a fahéj, a szegfűszeg, a vanília, a rozmaring, a kakukkfű, a borókabogyó és a babér. A 3-9 hétig tartó maceráció  során napi kóstolók alapján határozzák meg, azt hogy mikor éri el az ital íze a megfelelő érettséget.A külön desztillált Grenache és Carignan törköly alappárlatot 3-6 hétig narancshéjjal, bergamottal és bodzavirággal áztatják, melyet egy lepárlás követ, aminek köszönhetően megmarad a növények friss, üde profilja. A házasítás után a bort ízesített párlattal erősítik, enyhén karamellizált cukorral édesítik.Illata friss, narancshéjra, zamatos fűszernövényekre jellemző jegyeket hordoz, mely kiegészül madagaszkári vaníliával. Íze testes, rugalmas, melyet határozott savkarakter és keserűség egészít ki.

Borlap

Cava

Klikk az italra bővebb infoért ›››

Szőlőfajta: Parellada, Macabeu , Xarello

Pincészet: Pere Ventura

Borvidék: Sant Sadurní d’Anoia

Illat és ízjegyek: Akác, dió, mézharmat dinnye, citrom

Funfact:

A Pere Ventura pincészete nagy része a föld alatt van, hogy természetes körülmények között hűtsék a cavákat.
A fenntarthatóságot nem csak a termelési folyamatoknál, hanem más munkavégzésnél is szem előtt tartják: az energiahasználat minimalizálása érdekében csak természetes fénynél dolgoznak a pincészet irodájában is.

Szőlőfajta: MacabeuParelladaXarel-lo

Pincészet:  Raventós i Blanc

Illat és Ízjegyek: gyümölcsös, parfümös, ásványos

Borvidék: Penedés

 A Blanc de Blancs egy tradicionális, biodinamikus szőlőtermesztésből származó pezsgő, tipikus jelleggel, ami a helyszín tulajdonságait hűen adja vissza. A Vinya del Llac egy 40 évnél idősebb szőlőültetvény, ami lehetővé teszi a strukturált, friss és összetett alapanyag előállítását. 

Szőlőfajta: Parellada, Macabeu, Xarello

Pincészet: Juvé y Camps

Illat és ízjegyek: citrus ,  alma , körte , banán , édeskömény ,pirítós

Borvidék: Sant sadurní D’Anoia

A Juvé y Camps Reserva de la Familia tétele annak idején kizárólag a Juvé családnak és közeli barátaiknak készült. Mára a Juvé & Camps legikonikusabb bora a világ legkelendőbb Gran Reserva cavája, amely a világ valamennyi díjnyertes éttermében megtalálható.

Szőlőfajta: Xarello, Macabeu, Parellada, Monastrell

Pincészet: Raventos

Illat és ízjegyek: gyengéd vörös virágok illata , lágy piros gyümölcsök íze

Borvidék: Conca Del Riu Anoia

Biodinamikus szőlőművelésből származó cava, mely bio szőlőből készül, a csillagászati naptár szerint.
Az alapító, Josep Raventos Fatjó volt az első borász, aki Champagne eljárással készített pezsgőt Spanyolországban 1872-ben.

A Raventos-dinasztia mögött több mint 5 évszázadnyi borművelés áll. A Barbera, Plana és Viader parcellák szőlője mélyre nyúló, agyagos talajú földben érzi jól magát, a rajtuk termő szőlőből friss és elegáns cava készül. A Monastrell dűlőn nevelt tőkék a De Nit Roséhoz adják a csodás, egyedi ízvilággal rendelkező szőlőt.

„Szín után kutattam, amikor a Monestrell-re találtam a Serral domb nyugati részén, amely összetettséget nyújt a frissesség elvesztése nélkül” – Pepe Raventos

Funfact:

Több mint 5 évszázados borkészítési hagyomány a Raventos család kezében.A Barbera, Plana és Viader parcellák biodinamikus szőlője mélyre nyúló agyagos talajú, amely frissességet és eleganciát nyújt számunkra. A Monastrell dűlő a Serral dombon található teraszokon található, egyediségével határozza meg a De Nit Rosé stílusát



  • Juvé Y Camps De la Familia Cava Magnum 45 000 Ft / 1,5 l

Szőlőfajta: Macabeu, Xarello, Parellada, Chardonnay

Pincészet: Juve Y Champs

Illat és ízjegyek: fehér virágok ,aszalt gyümölcs, citromhéj, fanyar cukorka és gyógyfűszerek 

Borvidék: Sant Sadurni D’Anoia

42 hónapig érlelődik a seprőjén, ezért csak kivételes évjáratokban készül, és 1972-es első évjárata óta emblematikus cavának tartják, többek között azért, mert a cég legjobb szőlőültetvényeiből válogatott szőlőből készült.

6 szintes a pincészet, 1921-ben építették.

Szőlőfajta: Xarel·lo és Bastard Negre
Pincészet: Raventós i Blanc
Illat és Ízjegyek: barack, körte, alma
Borvidék: Penedes

A Mas del Serral pezsgő, amely a Xarel·lo és a Bastard Negre szőlőfajtákból készült, amelyeket 1954 óta ültetnek a Clos del Serral parcellán, a Raventós i Blanc birtokon belül. A terület, amelyet Pepe Raventós, az ezen a birtokon dolgozó borászok 21. generációja már 2005-ben kivételesnek ismert el.

A Clos del Serral kétségkívül a családi birtok legemblematikusabb dűlője. Egyedülálló mikroklímával rendelkezik, északi/északnyugati tájolása, enyhe lejtése és annak köszönhetően, hogy a Serral erdő védi. Talaja meszes, nagy mennyiségű tengeri kövülettel.

Biodinamikus szőlőtermesztéssel dolgoztak, és csak Breton lovaink segítségével, gépek nélkül.

2005 -ben Pepe Raventós úgy döntött, hogy ez lesz az ideális élőhely egy kivételes pezsgő, a Mas del Serral-hoz.

Pepe szavai szerint „ez a bor, amiről mindig is álmodtam, a Silex 2004 -es évjárata óta, Didier Dagueneau -val; a legásványosabb pezsgő”.

Mas del Serral egy útvonal, egyetlen célállomással: az eredettel. Van -e olyan hely, ahol a múlt és a jövő találkozik: valami maradandót kínál a jövőben, de dolgozik a múlt módszerein is.

Vino Blanco - Fehér

Klikk az italra bővebb infoért ›››

Szőlőfajta: Verdejo 

Pincészet:  Bodegas Hermanos del Villar

Illat és Ízjegyek: Alma, körte, barack valamit tropusi gyümölcsös jegyek

Borvidék: Rueda

 A Barco de Cornetta pincészet 2007-ben kezdett el szőlőt telepíteni, ezt követően 2010-ben megszületett a legelső, organikus boruk. Pincészetük 750 méteres, tengerszint feletti magasságon, La Seca településen található. Beatrice a főborász és édesanyja 2008-ban telepítették a legelső Verdejo szőlőfajtát. Rendkívül változatos talajjal rendelkeznek. Üledékes, agyagos, mészköves, ami miatt élénkek a savak és az
ásványosság is megjelenik.

Szőlőfajta: Sauvignon blanc

Pincészet: Casa Rojo

Illat és ízjegyek: zöld alma, grapefruit és őszibarack frissessége

Borvidék: DO Rueda

Funfact:

A La Gabacha a Casa Rojo által termelt fehérbor, amely 100% Sauvignon blanc és a Rueda eredetmegjelölésből származik. 20 és 30 év közötti sauvignon blanc fajtájú szőlőültetvények 

Valdestillasban, Valladolidban, 750 méteres tengerszint feletti magasságban, gépi szüreteléssel és éjszakai szürettel.

Szőlőfajta: Albarino

Pincészet: Martin Códax

Illat és ízjegyek: Citrusos, körtés, enyhén virágos aromák

Borvidék: Rias Baixas

Funfact:

Az érlelő helységben zenét szoktak játszani, mert úgy vélik a rezgések,

hatással vannak a borra.

300 család egyesítette a területeit, így dolgoznak együtt szövetkezeti rendszerben.

Szőlőfajat: Viura, , Garnacha Blanca , Malvazia

Pincészet: Muga

Illat és ízjegyek: fehér virág, barack ,grapefruit, citrom, körte, alma és banán aromáival.

Borvidék: Rioja

Muga az egyetlen borászat Spanyolországban, ahol saját mesterkádár keze alatt 3 hordókészítő dolgozik teljes munkaidőben.”

Muga Blanco szüretelése 200kg-os rekeszekben történik és azonnal hűtött kocsikban szállítják a borászatba feldolgozásra. Egy rövid héjontartás és préselés után, új enyhén pörkölt Nevers-i tölgyfahordókban erjesztik. Az alkoholos erjedés után még 3 hónapot tölt a hordóban sperőn, hetente kétszer felkeverve, hogy a finomsperő szuszpenzióban maradjon a borral annak érdekében, hogy megóvja az oxidációtól és harmoniát hozzon.

Szőlőfajta: Albarino 

Pincészet: Palacio de Fefinanes

Illat és Ízjegyek: csonthéjas gyümölcsök, virágos, balzsamos

Borvidék: Rias Baixas 

Funfact:

Az Albariño de Fefiñanes III Año a kiválóság iránti törekvés eredménye. 

Nyugat Spanyolország Cambados városka melletti, Salnés-völgyből szelektált Albarino. Szeptember végi szűretett követően a must rozsdamentes acéltartályokban erjed ki, majd a bort 7 hónapig érlelték batonnage technológiával szintén tartályokba. Palackozás után majd két évig pihentetik még a bort a pincében, hogy megtudják mutatni az Albariño tökéletes érett stílusát. 

Illatban a csonthéjas gyümölcsös illatjegyeket, nagyon-szépen kiegészítik a fehér virágos és a visszafogott balzsamos jegyek. A korty száraz és telt, elegáns szépen érett gyümölcsös jegyekkel, de a savak még mindig vibrálóak.

Szőlőfajta: Godello

Pincészet: Paco & Lola

Illat és Ízjegyek: Lime és citrom, barack alma körte valamint krémes élesztős jegyek

Borvidék: Valdeoras

 

A Paco & Lola Rias Baixas egyik legnépszerűbb pincészete.

400 független bortermelő összefogásából született ez a szövetség, és 2005-ös megalapulásuk óta kézzel szüretelnek és faládákba gyűjtik a szőlőt, hogy sértetlen maradjon a gyümölcs.

Szőlőfajta: Verdejo

Pincészet: Barco del cornetta

Illat és Ízjegyek: Citrusok alma körte, vajas jegyek és vanilia 

Borvidék: Castilla y León

Francia tölgyfahordóban érlelt, ökológiai művelésből származó, arany színű, tiszta fehér bor. Illatában virágos, citrusos, ásványos jegyek és enyhe fűszeresség jellemzi, mely ízében is érezhető. Egyszerre friss és komplex tétel.

Rosa - Rosé

Szőlőfajta: Tempranillo, Cabernet Sauvignon.

Pincészet: Barbadillo

Illat és ízjegyek: cseresznye ,meggy,málna

Borvidék: Vino De La Tierra De Cadiz

Funfact:

A Barbadillo tagja a 10 legnagyobb és legrégebbi pincészetnek Spanyolországban.

200 éves a pincészet. Benigno Barbadillo Mexikóban foglakozott gyógyszeriparral és

ingatlanokkal, azonban mikor Mexikó kikiáltotta függetlenségét a spanyol

birodalomtól, Benigno visszatért Spanyolországba és megalapította a pincészetet.

Szőlőfajta: Garnacha , tempranillo

Pincészet: Chivite

Illat és ízjegyek: eper, gránátalma, málna, cseresznye

Borvidék: Navarra

Funfact:

11 generációs a pincészet,1647-ig nyúlik vissza a történetük.

Ők építették Spanyolország egyik első palackozó üzemét.

A Chivite rozét a 3 Michelin csillagos Arzak étterem séfjével együtt

álmodták meg, így erősítve a gasztronómiában elfoglalt helyét.

Vino Tinto - Vörös

Szőlőfajta: Tinta de toro

Pincészet: Bodegas Monte La Reina

Illat és ízjegyek: Fekete gyümölcs ,Édes jegyek ,Kompót gyümölcsök ,Boróka

Borvidék: Toro
FunFact:
A pincészet rendelkezik Spanyol ország legrégebbi szőlőültetvényeivel.
Több, mint 100 éves szőlőtőkék is találhatók náluk.
A filoxéravész itt nem tudott olyan károkat okozni, köszönhető a Toro környéki,
homokos talajnak.
A pincészeten belül található egy 19. századi neogótikus kastély, ahol
a borászat látogatói meg is szállhatnak.

Szőlőfajta: Garnacha

Pincészet: Proyecto Garnachas de España

Illat és ízjegyek: meggy , szilva , Édeskömény

Borvidék: Aragón
Funfact:
A borászat célja, hogy az Aragóniából származó garnacha szőlőfajta – mint Spanyolország történelmileg legfontosabb fajtája, egyben a 20. század közepéig a világ második leggyakoribb fajtája – előtt tisztelegjen.

Moncayo Massif hegyvonulat lábainál elterülő szőlőültetvények, szélsőséges időjárás jellemzi a területet, a nyaraik forróak, még a tél mindig nagyon hideg, de a folyóhoz közeli részeken fantasztikus szőlők teremnek

Szőlőfajta: Tinta de Toro

Pincészet: Bodega Matsu

Illat és ízjegyek: csokoládé, fekete bogyós gyümölcsök, és vanília

Borvidék: Toro

Funfact:
Ősöreg (80-130 éves) tőkék Torro vidékéről. A borászat neve japánul azt jelenti „várni, kivárni míg valami elkészül, beérik”, a címkén szereplő férfiak 4 generációja a szőlőtőkék életkorára és a bor gazdagságára, mélységére utal.

Szőlőfajta: 86% Tempranillo, Graciano, Mazuelo, Garnacha

Pincészet: Marqués de Murrieta

Illat- és Ízjegyek: szilva, áfonya, sokféle fűszer és virág, háttérben édes tónusú, balzsamecetes jegyekkel

Borvidék: Rioja  

Funfact:

Ha a spanyolok elsőszámú borvidékét szeretnénk elmesélni, a Marqués de Murrieta említése megkerülhetetlen. A birtok eredete egyben a borvidék eredete is, az 1852-es alapításkor ez volt az első nagybirtok Riojában. 300 hektárnyi saját szőlő, hosszú múlt, még hosszabbra tervezett jövő!

Bogyózás után tartályos erjesztés következik 8-10 napos héjon áztatással, majd vertikális préssel választják le a friss bort a törkölyről. A házasításhoz használt alapborok 21 hónapig érnek amerikai hordóban, majd további több hónap érlelés következik a házasítás után. Sokak a borvidéket és leginkább a fajtát robosztus, maszkulin jegyekkel azonosítják. Ezek helyett itt nagyon finom érettséget, élénk savú és mély gyümölcsízeket, makulátlan tisztaságot találunk. 14% akoholtartalommal rendelkezik.

Szőlőfajta: 100% Tempranillo

Pincészet: Domino de Pingus

Illat-és ízjegyek: Illatában fekete cseresznye, szeder, és fekete szarvasgomba,

ízeiben tölgy vanília dohány, bogyos gyümik, földes jegyekkel  

Borvidék: Ribera del Duero

A “PSI” egy közös projekt, amelynek az alapja a helyi szőlőtermesztők által termelt régi tempranillo szőlőből származó gyümölcs. A cél a szőlőtermelők segítése és a régi szőlő megmentése. A termesztőket arra ösztönzik, hogy biodinamikus vagy organikus szőlőültetvény-gazdálkodási gyakorlatokat alkalmazzanak.

Az erjesztés nagy betonkádakban, míg az érlelés beton és fatartályokban, valamint tölgyfahordókban történik.

Szőlőfajta: Tempranillo, Garnacha tinta, Mazuelo és Graciano

Pincészet: Muga

Illat és ízjegyek: szeder elsődleges gyümölcsaromája, a vanília és az édesgyökér

Borvidék: Rioja

Funfact:

“A Muga borászatnál még mindig azt a hagyományos derítési módszert haszálják, ahol 2-3 tojás fehérjével 100 liter vörös bort kezelnek. Ez a folyamat 17.500 literes “óriás tölgyfa kádakban” történik, a végeredmény lágyabb és finomabb tannin struktúra.”

Muga az egyetlen borászat Spanyolországban, ahol saját mesterkádár keze alatt 3 hordókészítő dolgozik teljes munkaidőben.

A Tempranillo bársonyos felületeit ezek a hordók tovább fésülgetik, a MUGA boroknak frizurája van, pont nem divatos, hanem olyan pompeji mintára örök szépségű és örök értékű. Amolyan Villa dei Misteri freskók ömlenek a pohárba, nőies szépséggel és férfias közeledéssel. Nők számára felhívás, férfiaknak kézfogás az üzenet.

Szőlőfajta: Tempranillo

Pincészet: La Rioja Alta

Illat és ízjegyek:krémes, érett piros gyümölcsök, piros bogyók, erdei szamóca és szilvalekvár

Borvidék: Rioja

Funfact:

Az 1890-ben  alapított  borászat Rioja egyik legrégebbi , egyben legnagyobb presztízsű pincészete. A teljesség igénye nélkül:

 

The 4th World’s Most Admired Wine Brand in 2022- Drinks International

„Top100 Wineries of the World 2019” – Wine & Spirit

„Best Wine of the World in 2016” – Gran Reserva ‘904 2005 – Wine Enthusiast #1 in Top100

„Best Wine of Spain in 2020” – Vina Ardanza 2012 – DECANTER

The only winery in the world with 2 Decanter Wines of the Year in 2021

Szőlőfajta: Tempranillo

Pincészet: Dominio de Pingus

Illat-és ízjegyek: sötét cseresznye, szilva, csokoládé, cédrus, vanília, édesgyökér és ánizs

Borvidék: Castilla y León

 

Spanyolország egyik ikonikus bora. Alapanyaga La Horra övezetben bérelt 35 évnél idősebb szőlőtőkék gyümölcséből származik. 2005-ös évjárat óta a szőlőtermesztés biodinamikus módszerrel zajlik.

Gondosan gondozott szőlőből, szabályozott hőmérsékleten erjesztett, gyümölcsös, sötét cseresznye profil megőrzése érdekében az így kapott borokat 14 hónapig érlelik barrique hordókban.  

Szőlőfajta: Tinto Fino, Merlot

Pincészet: Vega Sicilia

Illat és ízjegyek: szeder, az ibolya és a szantálfa csodálatos aromáit mutatja meg vaníliás árnyalatokkal. Testes tanninokkal és gyönyörű gyümölcsökkel.

Borvidék: Ribera del Duero

Funfact:

A legendás birtokegyüttes öt pincéből áll, négy Spanyolország legtöbbre tartott borvidéken, egy pedig Tokajban, ez az Oremus.

A legendás birtok nevét tovább öregbíti, hogy Amber Heard és Johnny Depp is ebből vásárolt a legtöbbször kedvenc közös Los Angelesi borboltjukban.

VEGA SICILIA

A Vega Sicilia név először egy 1601-es okiratban fordul elő „Pagos de Vega Sicilia y Carrascal” formában, amely annyit tesz: szőlőhegyek a Szt. Cecília lankáin. A Sicilia név tehát a Santa Cecilia összevonása, akit a termékeny földek és szőlők védőszentjeként tartottak számon a Ribera del Duero partján.

Az évszázadok során a név nem változott, csak a tulajdonosok. 1982-ben az Álvarez család megvásárolta a borászatot, az elmúlt 25 év alatt vált a Vega Sicilia Spanyolország emblematikus birtokává.

Az ültetvények lankás dombokon fekszenek, 80% tempranillo (tinto fino) fajtával.

VALBUENA 5° 2017

A Vega Sicilia bestseller bora.

Ragyogó, élénk, dzsúzos és fűszeres. A meleg dűlők ellenére feszes szerkezet, nagy tartalom, kiváló egyensúly.

94% Tinto Fino, 6% Merlot

A Vega Sicilia legendás bora, ahol a tempranillo és a cabernet sauvignon változó arányú házasítása tökéletes harmóniát ad. A szőlője a hordalékos síkság és a hegyoldal találkozásánál fekvő területen terem. A hektáronként legtöbb munkaerőt foglalkoztató spanyol borászatnál elvárt öt év hordós érlelés a saját kádárai által készített francia és amerikai tölgyfahordókban történik. A bornak ezt követően további öt évet kell eltöltenie palackban. Ez a különleges borkészítési protokoll egyedülálló és páratlan, tudomásunk szerint nincs még egy borászat, ami hasonló módon járna el. 2012-ben a cabernet sauvignon elenyésző, 5%-os jelenléte ellenére azonnal felismerhetően, hangsúlyosan jelenik meg a házasításban. Mély és hosszú bor, tercier jegyek túlsúlyával, rengeteg édes fűszerrel, mentollal, eukaliptusszal, cédrussal és grafit aromáival.

1137 Budapest
Pozsonyi út 14.

Keress minket